Tel Abyad'da pazar yerine saldırı! 13 ölü

Tel Abyad'da pazar yerine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu 13 sivil hayatını kaybetti.

GÜNDEM 02.11.2019, 16:16 02.11.2019, 17:19
Tel Abyad'da pazar yerine saldırı! 13 ölü

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinden kurtarılan Şanlıurfa'nın karşısındaki Suriye'nin Tel Abyad  şehrinde bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu 13 sivil yaşamını yitirdi. Çok sayıda kişi de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Barış Pınarı Harekâtı ile teröristlerden arındırdığı Tel Abyad kent merkezindeki pazar yerinde öğleden sonra terör örgütü PKK/YPG tarafından bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. 

Büyük bir gürültüyle meydana gelen ve Akçakale'den de duyulan patlamadan sonra olay yerine çok sayıda sağlık ekibi gönderildi. 

10 sivilin hayatını kaybettiği saldırı sonucu yaralılar, ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesi'ne taşındı. Saldırının ardından sınır hattında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

MSB: Teröristlere ait tünel bulundu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tel Abyad’da terör örgütü PKK/YPG’ye ait karargâh olarak kullanıldığı değerlendirilen bir tünel tespit edildiğini duyurmuştu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekât bölgesinde arama-tarama faaliyetlerini sürdüren komandoların, Tel-Abyad’da terör örgütü PKK/YPG’ye ait karargâh olarak kullanıldığı değerlendirilen bir "binanın içine açılan tünel" tespit ettiği bildirilmişti.

Dün ortak devriye yapılmıştı

Soçi Mutabakatı dâhilinde terör örgütü YPG/PKK'ya verilen sürenin dolmasının ardından Türk ve Rus askerlerinin ortak devriyesi dün tamamlanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) Twitter hesabından yapılan açıklamada, Fırat’ın doğusunda bulunan Derbesiye bölgesinde Türk ve Rus askeri unsurlarının, 4'er araç ve İHA’larla icra ettiği ilk ortak kara devriyesinin tamamlandığı ifade edilmişti.

Yorumlar (0)