Demba Ba bıraktı

Ülkemizde bir dönem Beşiktaş, Göztepe ve Medipol Başakşehir formaları da giyen Senegalli oyuncu Demba Ba, yeşil sahalardan emekliye ayrıldı.

SPOR 13.09.2021, 20:29
Demba Ba bıraktı

Ayrılık kararını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran 36 yaşındaki futbolcu, Türkçe, Fransızca ve İngilizce olarak 3 dilden veda mesajı yayımladı.

Siyah-beyazlı formayla paylaştı

Sahalardan geçtiğimiz hafta emekliye ayrılan eski milli oyuncu Olcay Şahan ile Beşiktaş'ta forma giydiği dönemden bir fotoğrafını paylaşan Demba Ba, veda mektubunda, şu ifadelere yer verdi:

"Kalbi şükranla dolu biri olarak futbol kariyerime son verdiğimi duyuruyorum. Ne de güzel bir yolculuk oldu. Gözyaşları ve emeğin dışında futbol bana çok güzel duygular tattırdı. Atılan her bir golün ardından tribünlerden gelen taraftarların sesi ve tutkusundan, saha içi ve dışında takım arkadaşlarımla olan ilişkilerimize... Bunların hepsi zihnimde ve kalbimde sonsuza dek kalacak. Büyümeme yardımcı olan ve yolumun kesiştiği herkese teşekkür etmek istiyorum. Bana bu fırsatı veren her kulübe ve yönetime, harika destekleri için taraftarlara, şartsız sevgileri için ailem ile arkadaşlarıma, bütün kalbimle hepinize teşekkür ediyorum. Allah'ım sana hamdolsun."

Türkiye'de şampiyonluklar yaşadı

Beşiktaş'ta 2014-2015, Göztepe'de 2018, Medipol Başakşehir'de ise 2019-2021 sezonları arasında forma giyen golcü futbolcu, son olarak İsviçre'nin Lugano takımında ter dökmüştü.

Süper Lig'de 103 karşılaşmada 46 defa fileleri sarsan Demba Ba, Avrupa'da ise Chelsea, West Ham United, Hoffenheim ve Newcastle United gibi önemli takımlarda forma giydi.

Senegal Milli Takımı'nda 22 maçta sahaya çıkan Demba Ba, Süper Lig'de Beşiktaş ve Medipol Başakşehir formalarıyla şampiyonluk yaşadı.

Yorumlar (0)