MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 13.09.2021, 21:05
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Sakarya Meydan Muharebesi

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılını idrak ettiğimiz bir gündeyiz. Vatanımıza göz dikenlere karşı verdiğimiz mücadelenin dönüm noktalarından biridir. Bu toprakların ebediyen vatanımız olacağı bir defa daha ilan edilmiştir. Bu mücadelede başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm emeği geçenleri anıyoruz. Bugün aynı şekilde ülkemizi daha iyi noktalara getirmek için mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

Terörle mücadele

Terörle mücadele etkin bir şekilde devam ediyor. Terörün her gün yeni bir boyutu ile karşı karşıya kalıyoruz. İnsanlık dışı bir yapı olan teröre karşı verdiğimiz mücadelede hiçbir şekilde geri adım atmadan operasyonlara devam edeceğiz. Kolluk kuvvetlerimiz 126 eylemi engelledi. Terör örgütünün yönetici kadrosunu hedef alan operasyonlar güçlü bir şekilde sürüyor. İnsanlık için bu mücadeleyi vermeliyiz. 

Yüz yüze eğitim

Okullar açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı çok ciddi bir koordinasyon içinde. Okulların devamlı açık kalmasını sağlamak için çalışıyorlar. 2020'den beri öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azaldı. Bu şekilde öğretmenlerin öğrencilerle ilgilenme oranı yükselmiş oldu. Ders kitaplarının ücretsiz dağıtılması da önemli bir gelişmedir. Bu da başarıyı pozitif yönde etkilemiştir. Eğitime daha güçlü bir şekilde yatırım yapmayı sürdüreceğiz.

Mısır'la ilişkiler

Mısır, Türkiye'nin önemli ortaklarından biridir. 2020'de ticaret hacmimiz 4,85 milyar dolara ulaştı. Irak, Libya, Suriye meseleleri Mısır ile görüşmemiz gereken meselelerdir. Kardeş Mısır halkına sevgi, saygı ve selamlarımızı gönderiyoruz. 

Afganistan

Afganistan'daki gelişmeleri yakından izliyoruz. Taliban 15 Ağustos itibarıyla ülke çapında hakimiyet kurdu. Yabancı askerler 31 Ağustos'ta ülkeden çekildi. TSK görevini büyük bir başarıyla tamamladı. Kadın hakları hususundaki gelişmeleri de yakından izliyoruz. Afganistan'daki büyükelçiliğimizi kapatmadık. Bu herkesin arzusudur. Çin, İran, Rusya ve Pakistan'ın büyükelçilikleri de açık. Afganistan'daki yönetime ilişkin görüşmelerimiz konusunda uluslararası siyaseti takip ediyoruz. Hassasiyeti kaşımaktansa menfaatlerimize sahip çıkmalıyız."

Sığınmacılar

Göçmenler ile ilgili kendisine sorulan soruları da cevaplayan Çelik, bölge ülkeleri ve Birleşmiş Milletler ile konuşulduğunu ve an itibarıyla taslak aşamasında olduğunu ifade etti. Sözcü Çelik, göçmenleri geri gönderme hususunda verilmiş bir karar olmadığını ve bölge ülkeleriyle görüşüldüğünü ifade etti. 

Yorumlar (0)