Cebelitarık - Türkiye maçına skandal hakem ataması: Fifa'dan bir ilk

FIFA, Cebelitarık - Türkiye maçı öncesi skandal bir hakem ataması yaptı. Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın yarın deplasmanda oynayacağı Cebelitarık maçına Estonya’lı hakemler atanırken, mücadelenin VAR ve AVAR hakemlerinin grubumuzda rakibimiz olan Hollanda’dan atanması tepkilere neden oldu.

SPOR 03.09.2021, 13:25
Cebelitarık - Türkiye maçına skandal hakem ataması: Fifa'dan bir ilk

FIFA'nın, Türkiye A Milli Futbol Takımı’na karşı ‘ilginç’ tutumu sürüyor. 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde grubumuzda yer alan Norveç, Kovid-19 nedeniyle ülkesinde oynanacak Türkiye maçına ev sahipliği yapamayacağını açıklamıştı. Bu sebeple Norveç, gruptaki ilk maçını Cebelitarık ile deplasmanda oynamış, ardından bu ülkeye 1 saatlik uzaklıkta bulunan İspanya’nın Malaga kentinde A Milli Takımımız’a karşı maça çıkmıştı.

VAR ve AVAR hakemleri, rakip Hollanda’dan

Grupta yarın 4. maçına çıkacak olan Milli Takımımız, deplasmanda Cebelitarık'a konuk olacak. Maçın hakemi Estonya’dan Kristo Tohver olurken, karşılaşmanın VAR ve AVAR görevine atanan hakemleri skandala yol açtı. Fifa, Cebelitarık - Türkiye maçına, grupta rakibimiz olan Hollanda’dan Allard Lindhout ve Jeroen Manschot isimli hakemleri atadı.

Fifa’dan bir ilk

FIFA, şu ana kadar hakem 4'lüsünün yanına farklı ülkelerden VAR ve AVAR hakemleri atamıştı ancak bu atamaların hiçbiri, aynı grupta bulunan ülkelerin hakemleri olmadı. Grubumuzdaki bütün maçlarda hakem ve VAR hakemlerinin aynı ülkeden atanması da yine dikkat çeken başka bir konu oldu.

Yorumlar (0)