Beşiktaş'ta Vida krizi! İmza atmayı kabul etmedi

Beşiktaş'ta forma giymekte olan Domagoj Vida, mali kriterler kapsamında UEFA’ya gönderilecek olan borçsuzluk belgesine imzasını atmadı.

SPOR 31.10.2019, 16:24 31.10.2019, 16:30
Beşiktaş'ta Vida krizi! İmza atmayı kabul etmedi

Beşiktaş geciken ödemeleri ile ilgili tüm oyuncularla anlaşma sağlarken, Vida’yı bir türlü ikna edemediler. Yıldız oyuncu eski idarecilerin kendisine vermiş olduğu sözleri yerine getirmediğini vurgulayarak, UEFA belgesine imzasını atmazken, resmî sözleşmedeki koşulları yerine getiren yönetimin elinin güçlü olduğu belirtildi.

Başkan seçildikten sonra oyuncular ve personelin sonrasında diğer kulüplere olan bonservis borçlarının bir kısmını ödeyen, bir bölümünü de yeniden yapılandıran siyah-beyazlı yönetim, en ciddi krize Domagoj Vida’da takıldı. Beşiktaş, Vida’ya tüm ödemelerini yaparken, tecrübeli oyuncunun eski yönetim tarafından kendisine verilen sözlerin tutulmaması sebebiyle UEFA’ya gönderilmesi gereken borçsuzluk belgesini imzalamadığı belirtildi. Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki yeni yönetimin şu an için sadece resmî rakamların ödemesini yapacağı  ve diğer bonusların daha sonraki dönemde konuşulması gerektiğini Vida’ya aktardığı iddia edildi. 

Vida bu durumu kabullenmezken, borçsuzluk kağıdını imzalamadı. Sözleşme gereği olan ödemeleri yapan yönetimin ise bu konuda rahat olduğu çünkü diğer ödemelerin UEFA tarafından hukuki sorun olarak görülmediği söylendi. Yalnızca Vida’dan imza alamayan siyah-beyazlıların sözleşme koşullarının yerine getirilmesi nedeniyle endişe duymadığı ifade edildi. Siyah-beyazlı yönetimin; Valencia, Torino, Liverpool ve Fortuna Düsseldorf’a olan borçlardan kaynaklanan sorunları da çözdüğü belirtildi. Adem Ljajic transferinde Torino’ya 6.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek olan yönetim, gecikmiş taksitleri yeniden yapılandırmaya girdi.
 

Yorumlar (0)