Beraat eden Aziz Yıldırım ve ekibi: “Şimdi sizin hesap verme vaktiniz” 

Futbolda şike davasıyla yargılanan Aziz Yıldırım ve dava arkadaşlarının beraati dün onandı. Trabzonspor’un temyiz istemini reddeden mahkeme, Aziz Yıldırım, Ahmet Çelebi, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Abdullah Başak’ın beraatine karar verdi. Aziz Yıldırım ve arkadaşları, bu sabah ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Yıldırım ve arkadaşlarının “Bize yapılanları unutmayacağız.” mesajı veren sözleri dikkat çekti. 

SPOR 28.12.2021, 12:43
Beraat eden Aziz Yıldırım ve ekibi: “Şimdi sizin hesap verme vaktiniz” 

2011 senesinde başlatılan futbolda şike davası kapsamında yargılanan Aziz Yıldırım, Ahmet Çelebi, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Abdullah Başak hakkında son duruşmada beraat kararı verilmiş fakat Trabzon Kulübü Derneği temyize gitmişti. Temyiz istemini değerlendiren Yargıtay 5. Ceza Dairesi, tüm delillerin hukuka aykırı olduğunu belirterek Yıldırım ve dava arkadaşlarının beraatini onayladı.  



“Fenerbahçe üzerinden darbe zemini hazırlandı” 

Suçsuzluğu anlaşılan ekipten bugün ortak bir basın açıklaması geldi. “Büyük Fenerbahçe taraftarı ve yüce Türk milletine” şeklinde başlayan açıklamanın devamında şu sözler dile getirildi: “Bir pazar sabahı, pek çoğu bugün firari olan ya da yargı önünde hesap veren; ülkemizin bütünlüğüne düşman olan odakların kumpas kararı ile gözaltına alındık. Ülkemizin nadide spor kulüplerinden olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanı, temsilcileri ve yöneticileri olarak yalan haber, safsata ve tiyatro yargılama sürecine dahil edilerek ailemizde, özgürlüğümüzden, işimizden ve kulübümüzden 1 sene boyunca mahrum tutulduk. Biz tutuklu bulunurken FETÖ de ülkemizde farklı fay hatları yaratarak sporseverleri ve kulüpleri birbirine düşman etti. Her türlü yazılı ve basılı organ aracılığıyla hem Fenerbahçe’yi hem de bizleri şaibeli gösterdi. Bizim üzerimizden yaptıklarıyla 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne zemin hazırlamış oldu.” 



“Ne şikesi? Memleket elden gidiyor!” dedik 

“Biz bu durumu daha en başından fark ettik. İtirazlarımızda hep ‘Ne şikesi? Memleket elden gidiyor!’ dedik. Fenerbahçe camiası neyin ne olduğunu biliyordu fakat duruma yalnız Fenerbahçe düşmanlığı gözüyle bakanlar, neyin ne olduğunu anlamakta gecikti. Metris Cezaevi’nde de tutukluluğumuz öncesinde ve sonrasında da haklılığımızı sonuna kadar haykırdık ve yalanlarla mücadele ettik. Kulübümüz finansal olarak zayıflatıldı, sporcularımızı ve şampiyonluğumuzu kaybettik, sponsorlarımızdan olduk. Herkesin sorumluluk almaktan kaçındığı dönemde gözü kara mücadeleler verdik. Şimdiye kadar her şeyin cevabını verdik ve bugün gelinen noktada 10 senedir kanıtlamak için ter döktüğümüz masumiyetimiz tescillendi. Bu süreçte bizlerin yanında olan herkese teşekkürü borç biliriz. Sizler, en değerli anılarımızda ebediyen yaşayacaksınız. Öte yandan arkasına bakmadan gidenleri, destek verirmiş gibi gözüküp de arkamızdan kuyu kazanları asla unutmayacağımızı da belirtiriz. Artık kulübümüze ve bize 10 senedir acı yaşatanların hesap vakti geldi.” 

Yorumlar (0)