Ay-yıldızlılar, Hırvatistan maçına hazır

EURO 2024 yolunda ilk adımı Ermenistan'ı yenerek atan A Milli Futbol Takımı, D Grubu ikinci maçında bu akşam güçlü Hırvatistan'ı ağırlayacak. Karşılaşma öncesi son idmanını dün yapan milliler, maç saatini beklemeye başladı. Teknik direktör Stefan Kuntz, "Ermenistan maçında favori taraf bizdik, bu maç ise farklı olacak. Rakip, Avrupa'nın en iyi orta sahalarından birine sahip." dedi.

SPOR 28.03.2022, 09:49 Hakan Öksüz
Ay-yıldızlılar, Hırvatistan maçına hazır

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda Ermenistan'ı geriden gelerek 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı, grubun ikinci maçında bu akşam güçlü Hırvatistan'ı konuk edecek. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak maç, bu akşam saat 21.45'te başlayacak. Milliler, TRT 1'den canlı olarak ekranlara gelecek maçta 1 puanlı rakibini yenerek farkı artırmak istiyor.

Maç öncesi son antrenman dün yapıldı

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Stefan Kuntz yönetiminde maç öncesi son antrenmanını dün yaptı. Isınma, pas ve koşu çalışmasının ardından taktik çalışma gerçekleştirildi. Dünya Kupası'nda yarı final oynayan güçlü rakibini ağırlayacak olan milliler, maç saatini beklemeye başladı.

Kuntz, Ermenistan maçındaki futboldan tatmin oldu mu?

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılan basın toplantısında konuşan Stefan Kuntz, Ermenistan maçı ile Hırvatistan maçı arasında bazı farklılıkların olduğunu kaydetti. Ermenistan maçındaki atmosferin daha farklı ve hassas olduğuna vurgu yapan Kuntz, "Ermenistan, oyuncularını ve teknik direktörünü değiştirmişti. Devre arasındaki taktik değişikliğimiz işe yaradı ve maçı çevirdik. Bu maçta ise ortam daha farklı olacak." dedi.

"Ermenistan maçında favori taraf bizdik, bu maç farklı"

40 bin taraftarın önünde oynayacaklarının altını çizen Kuntz, "Evimizde oynayacağımız için atmosfer daha değişik olacak. Dünyadaki en iyi takımlardan birinin karşısına çıkacağız. Rakibin boğmayı ve oyunu domine etmeyi seviyorlar. Bireysel performans anlamında da çok iyiler. Ermenistan maçında favori taraf bizdik. Bu maçta ise her şey çok farklı. İnsan kenarda bekleyemiyor, böyle maçlarda sahaya çıkmak istiyor. Biz hep en iyi takımlarla kıyaslanmalıyız. Buna örnek bir maç oynayacağız." ifadelerini kullandı.

"Milli takımlar düzeyindeki en iyi orta sahalardan birine sahipler"

Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki en iyi orta sahasına sahip takımlarından biriyle maç yapacaklarını vurgulayan teknik direktör Stefan Kuntz, sistemde değişiklik yapıp yapmayacağı sorusunu da yanıtladı. Önemli olanın; dayanıklılık, güç, inanç ve taktik anlayışı sahaya yansıtmak olduğunu kaydeden Kuntz, "Bunlar yoksa hangi sistemde oynarsanız oynayın fark etmez." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)