Avcı, "Takımda hastalıklı bir yapı var" ifadesine açıklık getirdi

Papara Park'ta basın mensuplarına konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ilk döneminde kendisine yönelik yapılan "yan pas-geri pas" eleştirisine yanıt verdi. Mevcut takımın yüzde 55'ini tanıdığını kaydeden Avcı, hızlı ve agresif bir takım oluşturma hedefinde olduğunu söyledi. Deneyimli hoca, istifa sürecinde yaptığı "Takımda hastalıklı bir yapı var." açıklaması hakkında da konuştu.

SPOR 18.10.2023, 17:51 18.10.2023, 18:02 Hakan Öksüz
Avcı, "Takımda hastalıklı bir yapı var" ifadesine açıklık getirdi

Trabzonspor ile 2 yıllık sözleşmeye imza atan teknik direktör Abdullah Avcı, Papara Park'ta gazetecilere konuştu. Teknik direktörlüğünün ilk döneminde takımın "yan pas-geri pas" nedeniyle eleştirildiğini kaydeden Avcı, "Türkiye'de dikine oynanan pas istatistiklerine göre birinci sıradaydık. Barcelona, Bayern Münih, Napoli ve City gibi takımlar hem yan pasta hem de dikine pasta birinci. Yan pas yapmadan nasıl dikine oynayacaksınız? diyerek eleştirileri yanıtladı.

"Aynı şeyi bu sezon da tekrarlayacağız"

Mevcut takımın yüzde 55'i ile daha önce çalıştığını kaydeden Avcı, "Yüzde 45 ile yeni yeni tanışıyorum. Yeniden yarışın içinde olmak için pragmatik şekilde ilerleyeceğiz. Sahada hızlı, agresif ve dengeli bir takım oluşturmak istiyoruz. Şu an üzerimde herhangi bir baskı yok. 2 yıl 4 ay içinde rekordan rekora koştuk burada. Bazı şeyleri başaramadık. Onun için taraftarlarımız bizi desteklesin. Ligde yüksek maliyetli kadroların kurulduğunu görüyoruz. Önce maç kazanma alışkanlığı yakalayacağız. Avrupa kupalarına katılım ve Türkiye kupası hedefleri de var. 17. sıradan başladığımız 2020-2021 sezonunu 4. bitirmiştik. Aynı şeyi bu sezon da tekrarlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ayrılmadan önce "Takımda hastalıklı bir yapı var" ifadesini neden kullandı?

Kendisini istifaya götüren süreçte yaptığı bir konuşmada sarf ettiği, "Takımda hastalıklı bir yapı var, değiştiremiyorum." şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Avcı, "Bunu oyunsal ve taktiksel anlamda söylemiştim. Denediğim formasyonların sonunda karşılığını alıyorduk ancak diğer hafta kötü bir sonuçla karşılaşıyorduk. Oyun ve oyuncu olarak sorgulamalarımız oldu. Belki de fazla özgüvenden öyle oldu. Alınan oyuncular kaliteliydi ancak organizasyonu oturtamamıştık." dedi.

Yorumlar (0)