Ankaragücü ve Galatasaray, 100. kez karşı karşıya geliyor!

Süper Lig’in 28.haftasında MKE Ankaragücü, ligin zirvesindeki Galatasaray ile karşılaşacak. Ankaragücü’nün sahasına oynanacak olan bu karşılaşma, iki takımın tarihlerindeki 100.buluşması olacak.

SPOR 02.03.2021, 15:01
Ankaragücü ve Galatasaray, 100. kez karşı karşıya geliyor!

MKE Ankaragücü, Süper Ligin 28. haftasında ligin zirvesinde bulunan Galatasaray’ı ağırlayacak. Bugüne kadar 99 maçta karşılaşan iki takım, 3 Mart Çarşamba akşamı saat 19.00’da, 100. kez maç yapacak. Sarı kırmızılıların, sarı mavililere karşı 62-18’lik bir üstünlüğü bulunuyor. İki takımın maçının hakemi Halil Umut Meler oldu.

Galatasaray zirvede, Ankaragücü son sırada

Eryaman Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma öncesi ligde takımların duyumuna bakıldığında, sarı-kırmızılıların 18 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle aldığı 57 puanı bulunuyor. Sarı-lacivertli Ankaragücü ise;  5 galibiyet, 5 beraberlik ve 15 mağlubiyet sonucunda topladığı 20 puanla ligin son sırasında yer alıyor. Ankaragücü ve Galatasaray arasında oynanan son 10 maça bakıldığında, sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor. Aslanlar 6 kez sahadan galip ayrılırken, 3 maçı ise Ankara ekibi galibiyetle sonuçlandırdı. 1 mücadelede ise, eşitlik yakalandı.

Yeni transfer Mustafa Muhammed, Galatasara’a güç kattı

Ligde 8 mücadeleden galip ayrılan Galatasaray, sadece Beşiktaş maçında mağlup oldu. Son 8 maçında 18 gol atan Galatasaray takımı, kalesinde ise 3 gol görmüştü. Galatasaray’a devre arasında katılan Mısırlı futbolcu Mustafa Muhammed, attığı gollerle takıma adeta güç kattı. 23 yaşındaki futbolcu, son 5 karşılaşmadan tam 5 gol attı!

Maç öncesi Galatasaray'da üç futbolcu, sarı kart sınırında yer alıyor. Sınırda bulunan Taylan Antalyalı, Christian Luyindama ve Younes Belhanda eğer sarı kart görürlers,  gelecek hafta oynanacak Sivasspor mücadelesinde bulunamayacaklar. Cezası biten Oğulcan Çağlayan’ın durumu ise Fatih Terim'in planına bağlı olurken, Marcelo Saracchi ve Emre Taşdemir’in sakatlıkları sürüyor.

Yorumlar (0)