Mustafa Varank, “Üretimdeki artış istihdama yansıyor”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretimde yaşanan artışın istihdama da olumlu yönde etki ettiğini söyledi.

EKONOMİ 02.03.2021, 15:01 03.03.2021, 12:02
Mustafa Varank, “Üretimdeki artış istihdama yansıyor”

Bakan Mustafa Varank, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2020 yılı ve yılın 4'üncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

"Üreterek büyüyoruz"

Türkiye'nin başta imalat sanayisi olmak üzere her alanda üreterek büyümeye devam ettiğini ifade eden Bakan Varank, “Ekonomide büyümemizin en güzel tarafı da üretimdeki artışın aynı zamanda istihdama da yansıması. Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı imalat sanayi istihdamı 325 bin artarak Aralık 2020'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6 yükselişle 4 milyon 99 bin kişiye ulaştı." dedi.

“Yatırımlar artıyor”

Yatırımlarda önemli bir artışın sağlandığını dile getiren Varank, "Bu durum, aynı zamanda imalat sanayisinin önümüzdeki dönemde büyümeye devam edeceğinin de bir göstergesi. Teşvik ve desteklerimizin karşılığını görmek elbette bizleri mutlu ediyor.” diye konuştu.

Bakan Varank, twitter hesabından yaptığı paylaşımında imalat sanayi ve makine-teçhizat yatırımlarının yıllık değişimleriyle ilgili imalat sanayisi istihdamının yer aldığı infografiklere de yer verdi.


 

Yorumlar (0)