Ahmet Ağaoğlu: Kesinleşmiş bir şike vardır

Başkan Ağaoğlu, gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. 2010-11 sezonu ilişkin konuşan Ağaoğlu, "Kesinleşmiş bir şike söz konusudur." dedi.

SPOR 14.06.2021, 20:34 15.06.2021, 16:13
Ahmet Ağaoğlu: Kesinleşmiş bir şike vardır

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, divan kurulu üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri iştirak etti.

"Kesinleşmiş bir şike var"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2011 yılındaki süreç ile ilgili olarak, "Türkiye'de insanların anlamakta güçlük çektiği, hala anlamak istemediği bir şey var. Mahkemelerin verdiği ceza farklıdır, sportif ceza farklıdır. Rakibinize sert girersiniz, maçta rakibin ayağını kırarsınız, 3-5 müsabakadan ceza alırsınız. Bu bir sportif cezadır. Sokakta birinin kolunu-bacağını kırarsınız, belki 3-5 sene ceza alırsınız. 2010-11 sezonunda sportif bir suç işlenmiştir. Cezası da UEFA tarafından resmen verilmişti. Hala merak eden varsa UEFA’nın 2017 yılında yayımladığı bültene bir baksınlar. Hala bulamıyorsalar bende hepsi var, ben kendilerine veririm. Bu hususta kulübümüzün tartışacak bir şeyi yoktur. Kesinleşmiş bir şike söz konusudur. Cezası UEFA tarafından verilmiştir, CAS tarafından da onaylanmıştır. Yine aynı şekilde, İsviçre Federal Mahkemesi tarafından onaylanmıştır." şeklinde konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Rezerv Lig’e ihtiyaç duyulduğunu fakat Türkiye Futbol Federasyonu’nun uygulamayı planladığı şekliyle katılmayacaklarını sözlerine ekledi.







Yorumlar (0)