A Milli Takım, Litvanya maçına hazır!

UEFA Uluslar C Ligi 1'inci grup maçında Litvanya'yı konuk edecek olan A Milli Futbol Takımı, İzmir'e geldi. Peki Türkiye-Litvanya maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Karşılaşma hangi kanaldan naklen yayınlanacak? İşte detaylar...

SPOR 14.06.2022, 16:21 15.06.2022, 00:05 Hakan Öksüz
A Milli Takım, Litvanya maçına hazır!

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1'inci grup maçında Litvanya ile karşılaşacak. Haziran ayında grupta oynadığı 3 maçını da kazanan ay yıldızlılar, ilk karşılaşmada 6-0 gibi farklı bir skorla diz çöktürdüğü Litvanya'yı yenerek puanını 12'ye çıkartmak istiyor.

Milliler, grupta 3'te 3 yaptı

Grup maçlarında 4'te 4 yapmayı hedefleyen Milli Takım, liderlik koltuğunu sağlamlaştırmak istiyor. Grubun ilk maçında Faroe Adaları'nı 4-0, Litvanya'yı 6-0 ve Lüksemburg'u 2-0 mağlup eden Türkiye, zayıf rakiplerinin yer aldığı grupta puan kaybı yaşamadan lider olmayı hedefliyor. 

Türkiye-Litvanya maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? 

Grubu lider olarak tamamlaması halinde Uluslar Ligi B Grubu'na yükselecek olan A Milli Takım, henüz puanla tanışmayan Litvanya'yı konuk edecek. Peki Türkiye-Litvanya maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? Karşılaşma hangi kanaldan canlı olarak verilecek? 

Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nda başlayacak maçın başlama saatinin 21.45 olduğu kaydedildi. Mücadele TRT 1'den canlı olarak ekranlara gelecek.

Muhtemel 11'ler belli oldu

Karşılaşma öncesi her iki takımın da muhtemel 11'leri belli oldu. Bu maçta milli takımımızın kalesini Fenerbahçe'nin genç file bekçisi Altay Bayındır'ın koruyacağı düşünülüyor. Ay yıldızlıların ilk 11'inin şu şekilde olacağı tahmin ediliyor:

  • Türkiye: Altay, Mert, Kaan, Merih, Eren, Salih, Berkan, Yunus, Hakan, Kerem, Serdar

A Milliler, ilk defa Gürsel Aksel Stadyumu'nda maça çıkacak!

Öte yandan 2020 yılının Ocak ayında Göztepe ile Beşiktaş arasında oynanan maçla hizmete açılan Gürsel Aksel Stadı, ilk defa A Milli Takımın maçına ev sahipliği yapacak. Stadyumun kapasitesinin 25 bin olduğu öğrenildi. Milli takımı görmek için stadyuma akın edecek İzmirli taraftarların, tribünü dolduracağı tahmin ediliyor.

A Milli Futbol Takımı, 99 yıllık tarihinin 608'inci maçına bu akşam çıkacak. Daha önce çıktığı 330 resmi ve 270 özel maçta 233 kez sahadan galip ayrılan ay yıldızlılar, 230 maçı kaybetti. Bu karşılaşmalarda 822 kez rakip fileleri sarsan A Milli Takım, 868 gol yedi. 

Yorumlar (0)