Milliler doludizgin

Milliler, UEFA Uluslar C Ligi 1'inci Grup dördüncü karşılaşmasında ağırladığı Litvanya'yı 2-0 mağlup etti ve namağlup liderliğini devam ettirdi.

SPOR 14.06.2022, 23:58
Milliler doludizgin

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1'inci Grup dördüncü müsabakasında ağırladığı Litvanya'yı 2-0'lık skorla yendi ve namağlup bir şekilde liderliğini sürdürdü.

İlk devrede tek sayı Kaan'dan

37'inci dakikada Türkiye öne geçti. Sağ taraftan Cengiz'in yaptığı ortada ceza sahası içinde Kaan'ın kafa vuruşunda file bekçisi Bartkus'un müdahalesine karşın top çizgiyi geçti. Maçın hakemi Frappart, yardımcısının yaptığı uyarı sonucu santrayı gösterdi.

Maçın ilk devresi Türkiye'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Cengiz penaltıyı gole çeviremedi

Mücadelenin 52'inci dakikasında ceza alanı içinde Armanavicius ile ikili mücadeleye giren Cengiz kendini yerde buldu. VAR'dan gelen uyarı sonucunda pozisyonu seyreden Frappart, penaltı noktasını işaret etti. 54'üncü dakikada Hakan Çalhanoğlu, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak skoru 2-0'a getirdi.

80'inci dakikada ceza alanı içinde Cengiz'e faul yapılınca bir penaltı kararı daha verildi. 81'inci dakikada topun arkasına geçen Cengiz'in şutunda file bekçisi Bartkus ayaklarıyla meşin yuvarlağı çeldi, pozisyonu izleyen Cengiz'e karşın kaleci bir defa daha meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Maç Türkiye'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.













Yorumlar (0)