A Millî Takım'da en başarılı o!

Şenol Güneş elde ettiği 2,38'lik puan ortalamasıyla bu alanda Türk teknik direktörler arasında en başarılı ismi oldu.

SPOR 13.11.2019, 11:54 13.11.2019, 12:33
A Millî Takım'da en başarılı o!

Türkiye A Millî Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nu zirvede tamamlayarak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeye çok yakın gözüküyor. Millîler eğer kalan karşılaşmaların ardından Fransa'nın önünde gruptan lider çıkmayı başarırsa tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası ya da Dünya Kupası elemelerini birinci sırada tamamlayarak finallere katılma hakkı elde etmiş olacak. Teknik direktör Şenol Güneş de ilk defa millî takımı uluslararası bir turnuvaya lider götürmek istiyor.

şenol güneş ile ilgili görsel sonucu

Elemelerde en başarılı teknik direktör Şenol Güneş

Şenol Güneş, Avrupa Şampiyonaları Elemeleri'nde bu zamana kadar 16 karşılaşmaya çıktı ve 12 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet yaşadı. Tecrübeli teknik direktör Şenol Güneş elde ettiği 2,38'lik puan ortalamasıyla bu alanda Türk teknik adamlar arasında en başarılı olan isim oldu. Fatih Terim, şampiyona elemelerinde 30 karşılaşmada 16 galibiyet elde ederken, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 1.90'lık ortalama yaptı. Mustafa Denizli ise 12 karşılaşmada 5 galibiyet 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 1.50'lik puan ortalaması elde etti.

Diğer yandan, Şenol Güneş, 2017-18 sezonunda Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi grubunu da zirvede tamamladı ve ilk kez bir Türk takımı Devler Ligi'nde grup aşamasını yenilgisiz ve lider olarak bitirdi. 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 beraberlik yaşayan Şenol Güneş'in takımı 14 puan alarak büyük bir başarı yaşadı.

a milli takım ile ilgili görsel sonucu

Eşitlik yetiyor ama hedef galibiyet

A Millîler, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9'uncu maçında yarın sahasında İzlanda'yı konuk edecek. Türk Telekom Stadı'nda oynanacak maç saat 20.00'de başlayacak. Maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan hakem Anthony Taylor yönetecek. Taylor'ın yardımcılıklarını Gary Beswick ve Adam Nunn yapacak. 

Ay-yıldızlılar İzlanda karşısında alacağı 1 puan şampiyonaya katılması için yeterli oluyor. Ancak İzlanda ve gruptaki son karşılaşma olan Andorra ile yapılacak mücadelelerden alınacak 3'er puanla millîler zirvede yer alacak.
 

Yorumlar (0)