Yeşil Sol Parti: "Meclis, Akbelen ve Cudi'de toplanabilmeli"

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, TBMM'nin Akbelen için olağanüstü toplandığını hatırlattı. "Meclis, gerekirse Akbelen'de ve Cudi'de toplanabilmeli." diyen Uçar, 6-8 Ekim olayları hakkındaki davadan "kumpas davası" olarak bahsetti.

SİYASET 08.08.2023, 14:50 09.08.2023, 15:38 Hakan Öksüz
Yeşil Sol Parti: "Meclis, Akbelen ve Cudi'de toplanabilmeli"

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda kürsüye çıktı.

TBMM'nin bugün Akbelen'deki oranlar için olağanüstü toplandığını hatırlatan Uçar, "Bu toplantı, bir sonuç vermeli. Meclis, gerekirse Akbelen'de ve Cudi'de toplanabilmeli. Akbelen, Dikmece ve Cudi için bu toplantıdan sonuç alınmalı. Aksi takdirde Meclis'in toplanmasına gerek yok." dedi.

"Kumpas davası" vurgusu

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen eylemler hakkındaki davayı "kumpas davası" olarak nitelendiren Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yüksek enflasyon sorununa değindi.

"Ranta dayalı siyasetin çilesini biz çekiyoruz"

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Hayat pahalılığı, ülkenin en ciddi gündemlerinden biridir. AK Parti'nin yürüttüğü ekonomik politikalardaki tercihler, bizi buraya getirmiştir. Ranta dayalı siyasetin çilesini çekenler emekliler ve emekçiler. Bu krize halkın bir gün bile tahammülü kalmadı artık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)