TBMM ikinci defa "olağanüstü" toplandı: Gündemde Akbelen var

TBMM Genel Kurulu, CHP’li vekillerin verdiği "Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mevkiindeki Akbelen Ormanında yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması" önergesini masaya yatırmak üzere olağanüstü toplandı.

GÜNDEM 08.08.2022, 15:23 08.08.2023, 16:29
TBMM ikinci defa "olağanüstü" toplandı: Gündemde Akbelen var

CHP’nin çağrısı üzerine TBMM Genel Kurulu, Genel Kurul Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Adan, elektronik yoklamanın ardından, toplantı yeter sayısının mevcut olduğunu söyledi.

Genel görüşme önergesinin Genel Kurul'da okunmasının ardından Saadet Partisi Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, söz aldı. Meclis'teki oturma düzeninin 6 partiye göre ayarlanmasını ve ardından görüşmelere geçilmesini istedi.

Meclis Başkanvekili Celal Adan ise toplantının olağanüstü toplantı olduğunu belirterek, genel görüşme önergesinin görüşülmeden farklı hiçbir bir konunun görüşülemeyeceğini hatırlattı. Adan, konunun Meclis Başkanının bilgisi dahilinde olduğunu ve çözüm için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bunun üzerine genel görüşme önergesi hakkında ön görüşmelere başlandı.

Bahçeli’de kurula geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meclis çalışmalarında yer almak için olağanüstü toplanan Genel Kurul'a geldi.

Türkiye’nin gündeminin yoğun olduğunu belirten Bahçeli, "Muhalefet unsurları her daim olağanüstü toplantıya çağıracak bir gündem bulabilir. Biz 1 Ekim tarihine kadar her toplantıda burada olacağız" dedi.

Yorumlar (0)