Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan’a üçüncü ittifak sorusu soruldu

Fatih Erbakan kendisine üçüncü bir ittifaka ilişkin sorulan soruya dair, “Yüzde 20’lik kararsız bir kesim bulunuyor. Bu da vatandaşlarımızın iki ittifaktan da yeteri kadar memnun olmadığını ortaya koyuyor.” şeklinde konuştu.

SİYASET 18.02.2022, 19:12 18.02.2022, 22:29
Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan’a üçüncü ittifak sorusu soruldu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, %20’lik kararsız bir seçmen olduğunu ifade ederek, “Bu da vatandaşın iki ittifaktan memnun olmadığını ve yeni bir arayış içinde olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Kimi açılış ve ziyaretler dahilinde Bilecik’te gelip parti binasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erbakan, 6 muhalefet partisinin genel başkanının bir araya geldiği toplantıya çağırılmadığını ifade etti.

Cumhur İttifakı'ndan gelecek teklife sıcak bakıyor mu?

Erbakan, bir gazetecinin, “Seçimlere yakın bir tarihte eğer Cumhur İttifakı’ndan bir teklif gelirse tavrınız ne olur?” sorusuna, kendileri için prensiplerinin önemli olduğunu kaydetti.

“Prensipler kabul edilmedikten sonra bizlerin bir araya gelmesi söz konusu değildir. Cumhur İttifakı’yla bir araya gelebilme ihtimalimiz son derece düşüktür” diyen Erbakan üçüncü bir ittifak sorusunu ise şu şekilde cevaplandırdı:

"%20'lik kararsız kesim iki ittifakın da yeterli olmadığını gösteriyor"

“Çok değişik şartlar meydana gelebilir ve yeni kombinasyonlar ortaya çıkabilir. Tablo ve şartlarda değişiklik görülebilir. İki ittifakla da beraber olmamız çok zor. Bir ittifak yapılacaksa, üçüncü bir ittifak yapılabilir diye konuşmuştuk. Bir fikir olarak ortaya koymuştuk.

%20’lik kararsız bir kesim bulunuyor. Bu da her iki ittifaktan vatandaşın memnun olmadığını gösteriyor. Yani yeni bir arayış içinde olduğunu ortaya koyuyor.”

Programın ardından şehir merkezinde esnafı ziyaret edip taleplerini dinleyen Fatih Erbakan basına kapalı olarak yapılan “Sandık Başmüşahitleri Toplantısı”na katılım gösterdi.

Yorumlar (0)