Yavaş, teknolojiyle hızlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, tüm ülkeye örnek olacak bir uygulama girişiminde.

SİYASET 18.10.2019, 11:07 18.10.2019, 11:21
Yavaş, teknolojiyle hızlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralıların şikayet ve dileklerini direkt olarak kendisine iletebileceği bir mobil uygulama peşinde.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara halkının sorunlarını birinci ağızdan iletebileceği ve Ankara'yla ilgili gelişmelerin halka doğrudan aktarılabileceği mobil bir uygulamanın yenilenmesi ve geliştirilmesi için uğraşıyor. Gazete Duvar'ın haberine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın "Mobil uygulamamızı yeniliyoruz, ismini siz koyun istiyoruz” sloganıyla başlatılan kampanya, yeni uygulamanın ismini halkın seçmesini sağlayarak yeni dönemi başlatacak.

Mansur Yavaş, sorunları başkanlara kendisi iletecek!

Yeni uygulamanın ilk hâli, Yavaş'ın kendi telefonuna yüklendi. Ankaralının sorunları, bu uygulama sayesinde Yavaş'ın telefonuna ulaşmaya başladı bile. Yavaş, kendisine iletilen sorunu "paylaş" butonu sayesinde doğrudan konuyla ilgili dairelerin başkanlarına iletip vatandaşları da bizzat kendisi arayarak halka bilgi verebiliyor. Önümüzdeki dönemlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm daire başkanların bu uygulamayı kullanması planlanıyor.

Uygulamada, vatandaş yaşadığı problemin belgeleri ve fotoğraflarını da paylaşarak daha net bir tanımlamayla sorunun çözülmesini çok daha kolaylaştırabiliyor.

Mavi Masa'ya da yenilik geliyor

Ankaralının sorunlarını ve isteklerini iletebildiği Mavi Masa da hem isim hem içerik olarak değişecek. Yeni isminin 1 ay içerisinde duyurulması planlanan Mavi Masa, yeni birimlerle daha etkin çalışacak. Vatandaşın ilettiği sorunlar, yeni kurulan "Cevap Denetim Birimi" ile denetlenecek ve ilgili dairelere iletilecek. Bu birim sayesinde vatandaş, sorunun çözülüp çözülmediğini daha rahat kontrol edecek.

15 kişilik bir "halk ekibi" kurulacak

Yeni birimlerin arasında Ankara sokaklarında dolaşarak halkın sorununu direkt olarak sahadan toplayıp ilgili birimlere iletecek 15 kişilik bir ekip de var. Bu ekibin kişi sayısının zamanla artması bekleniyor.

Başkan Yavaş, Başkentli çocukların da sorunlarını dinliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerini de makamında ağırlayarak sorunlarını ve önerilerini dinledi. Yavaş, çocukları Ankara Belediye Meclisi toplantılarına da davet ederek sorunlarını meclis üyelerinin de dinlemeleri için konuşmalarına izin verileceğini, Ankara'nın planlanmasında çocukların fikirlerinin de pay sahibi olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)