"Yalan siyasetinin nereye varacağını izliyoruz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarına ilişkin, "Yalan siyasetinin nereye varacağını izliyoruz." dedi. 

SİYASET 25.11.2019, 16:02 25.11.2019, 16:27
"Yalan siyasetinin nereye varacağını izliyoruz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Çelik, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarına ilişkin, "Yalan siyasetinin nereye varacağını izliyoruz. Bu haberi yapanlar bu haberin arkasından çekildiler." dedi. 

AK Parti Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik çıkan iddialara bir kez daha yanıt verdi. 

Yalan siyasetinin nereye varacaklarını izlediklerini kaydeden Çelik, "Bu haberi yapanlar bu haberin arkasından çekildiler. CHP genel merkezini ve CHP Genel Başkanı'nı gösterdiler. Bu haberin hedef aldığı CHP'li bir siyasetçi vard; o da genel merkezi işaret etti." diye konuştu. 

Çelik, bu iddiaların hiçbir yerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin olmadığına dikkat çekerek, "Rakiplerini yok etmek için ürkütücü senaryo üretenlerin Cumhurbaşkanımızı işin içine katmaya çalıştığını gördük. Cumhurbaşkanımız en güçlü ifadeyi ortaya koydu." ifadelerini kullandı. 

"CHP, kendi kendini imha eden bir parti"

CHP'ye tepki gösteren Çelik, "Kendi partilerini alıp siyasi suikast yapıyorlar. CHP, kendi kendini imha eden bir parti. Bu yalan haberi üretenler iddiasından vazgeçti. Gelinen noktada CHP'nin bu kampası kendi içinde ortaya çıktı. Halen özür dilemek yerine ısrar ediyorlarsa halen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gösteren kim varsa bilin ki bu komplonun içindedir." dedi. 

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bu meselede AK Parti yok, konuşması gereken CHP'dir. CHP içindeki mücadele bizi ilgilendirmiyor. 'Komplo sarayda yazılmıştır' ifadesini kullanan kim varsa bilinki bu işin içindedir. Kendi iç rekabetlerinde karşı tarafı itibarsızlaştıracak ilişkilere imza atıyorlar. Burada sivil siyasete zarar veriliyor. Burada yapılanlar siyasetin temel kodlarına zarar veriyor. İçişlerinizle hiç ilgilenmiyoruz." şeklinde konuştu. 

"Bu olayı köpürten CHP'nin iç dinamikleri"

Medyanın bu olayı köpürtmediğini belirten Çelik, "Bu olayı köpürten CHP'nin iç dinamikleridir." dedi. 

Yorumlar (0)