Ümit Özdağ'da önce Akşener'i bombardımana tuttu, sonrada istifayı bastı

SİYASET 04.03.2021, 14:07 06.03.2021, 10:55 Hanife
Ümit Özdağ'da önce Akşener'i bombardımana tuttu, sonrada istifayı bastı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, FETÖ'cülerin İyi Parti kadrolarına ders verdiğini dikkat çekerek, Meral Akşener'e "CHP'den gelen çantalara onurunuzu sattınız." diyerek İYİ Partiden istifa ettiğini duyurdu.

Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti  Genel Başkan Meral Akşener'e demediğini bırakmadı.

FETÖ ile mücadelesi nedeniyle Meral Akşener'in kendisinden rahatsız olduğunu belirten Ümit Özdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ ile ilişkili olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu

Akşener'e karşı bir genel başkanlık mücadelesi içinde olmadığını, asla parti içi muhalefet yapmadığını söyleyen Ümit Özdağ, “ Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu. İyi Parti'yi CHP'nin uydu partisi haline getirdiler. Bana kızacağınıza İyi Parti'nin içişlerine karışan CHP İstanbul İl Başkanı'na kızın.” sözleriyle sitemde bulundu.



CHP'li belediyelerden gelen çantalar

Özdağ konuşmasını daha da sertleştirerek, “CHP'li belediyelerden gelen çantalar, makamlar karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. İyi Parti CHP'nin uydu partisi haline geldi.” dedi.

HDP'nin Kars'ı kazanması

Akşener’in, HDP'nin Kars'ı kazanması sürecinin önünü açtığını ve HDP'nin Kars'ı kazanması karşısında sessiz kaldığını belirten Özdağ, “Bana karşı kumpas çok daha önce kurulmuş. Kongrede aday olmadığım halde delegelere dağıtılan kara listede ismimin üstü çizilmiş. Meral Akşener, bu listeden haberi olmadığını söylüyor.” diyerek Akşener’in yalan söylediğini düşündüğünü çünkü listenin Akşener ve Aydın tarafından oluşturulduğunu söyledi.



İYİ Parti'den istifa etti

Ümit Özdağ, bu açıklamalarının ardından İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

"İYİ Parti, CHP'nin uydu partisi haline geldi"

Özdağ, ‘nasıl bir sarı sendikacılık varsa sarı muhalefetçilik vardır’ diyerek, bugün sarı muhalefet partisinin şikayet eder göründüğü Cumhur İttifakı'nın nedeninin Akşener'in seçimlere tek girememesi olduğunu söyledi. Bunları söyleyince partisindekilerin kendisine kızdığını belirten Özdağ, söylediklerinin hepsinin bir kanıtı olduğunu belirtti.

FETÖ'cülerin partiye sızmasına karşı çıktığı için hakkında rüşvet aldığını iddia eden bir mektup yollandığını, bu konuda suç duyurusunda bulunduğunu ve Akşener'e de mektup konusunda uyarıda bulunduğunu aktaran Özdağ,  İYİ Parti'de para sayanlar ın olduğunu ve para sayanların AYM'de yargılanıp, nasıl beraat ettiklerini bildiklerini belirtti.



HDP ile İYİ Parti'nin anayasa çalışması

Akşener’in dilediği kadar inkar edebileceğini ama bunun HDP ile anayasa çalışması yaptığı gerçeğini değiştirmeyeceğini belirten Özdağ, bu çalışmaların 64 saat görüntüsü olduğunu ve bir bölümünün bizzat kendisinin seyrettiğinin altını çizdi.

Aylardan beri Erozan'un bu çalışmalara katıldığını söylediğini dikkat çeken Özdağ, “Farkında mısınız bir kere Özdağ sen yalan söylüyorsun demedi.” şeklinde konuştu.

Ümit Özdağ'ın istifası

Siyaseten iyi tanıdığı Akşener'in kendisini İyi Parti'den ihraç edecek cesareti olmadığını belirten Özdağ, “HDP ile aynı masaya oturanlarla, HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp kapatılmasını istemeyenlerle, aynı partide bulunmam mümkün değildir. İyi Parti'den istifa ediyorum.” diyerek istifa ettiğini bir kez daha dile getirdi.

Özdağ, Akşener’in Muharrem İnce ile kendisinin parti kurarsa alacakları oy oranın yüzde 11 olduğunu söylediğini, bu söylemiyle merakının parti kurdukları zaman kaç oy alacaklarını merak ettiğini kendisinin ise böyle bir merakının olmadığını söyledi.
 

Yorumlar (0)