Beyaz cennet Kartalkaya’da kar kalınlığı, 173 santimetre ölçüldü

Bolu’ya 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan Kartalkaya, Türkiye’nin en önemli turizm cennetlerinden bir tanesi olmaya devam ediyor. Kar zevkini tüm turistlerin çıkardığı Kartalkaya’da kar kalınlığı, 173 santimetre olarak ölçüldü.

SEYAHAT 04.03.2021, 15:30 05.03.2021, 13:24
Beyaz cennet Kartalkaya’da kar kalınlığı, 173 santimetre ölçüldü

Ülkemizin gözde kış turizmi tercihi mekânlarından bir tanesi olan Kartalkaya; kar kalitesi, cennet gibi bembeyaz doğası ve kar kalitesi ile dikkat çekiyor. Kartalkaya; Bolu’nun kent merkezine yaklaşık 53 kilometre uzaklıkta bulunurken, merkeze D-100 kara yolu ve Anadolu Otoyolu'ndan ulaşım sağlanıyor. Ayrıca Kartalkaya, Ankara'ya 186 ve İstanbul'a 263 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Merkezde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ölçülen ve derlenen verilere göre, kar kalınlığı da 173 santimetreyi buldu.

Eşsiz manzaralardan geçilerek zirveye çıkılıyor

Kayak merkezine ulaşım ise, karla kaplı çam ağaçları ve eşsiz manzaralar eşliğinde gerçekleşiyor. Köroğlu Dağları’na doğru olan yolu çıkan yerli ve yabanı turistleri, yayla evleri karşılıyor. Yol güzergâhında doğanın sunduğu eşsiz manzaralar da, mola verilerek turistler tarafından fotoğraflanıyor.

Merkezde ayrıca konaklamak isteyen ziyaretçiler için, beş yıldızlı toplam 2 bin yatak kapasiteli 5 otel de bulunuyor. Koronavirüs salgını nedeniyle yüzde 70 dolulukla hizmet veren otellere, Hayat Eve Sığar (HES) kodları ile giriş yapılıyor. Ziyaretçilerin sık sık ateşleri de ölçülürken, yoğun olarak sık sık dezenfeksiyon çalışması da gerçekleşiyor. Günübirlik olarak kayak merkezini ziyaret etmek isteyen ziyaretçiler de sunulan imkanlardan faydalanabiliyor.

Kaybolma tehlikesine karşı, Jandarma Arama Kurtarma timleri görevdeler

Köroğlu Dağları zirvesinden başlayan kristal kar kalitesiyle beraber, toplam uzunluğu 75 kilometre olan 25 pistte doyasıya kayak ve snowboard zevki yaşanabiliyor. Ayrıca oteller tarafından özel olarak aydınlatılmış pistlerde, gece saatlerinde de kış sporları yapılabiliyor.  Bölgede yer yer yaşanan sis ve yoğun kar yağışı ihtimaline karşın, kayak ve snowboard yapan ziyaretçilerin kaybolmaması adına Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri de görev yapıyor. Kartalkaya’da kayak sezonunun nisan sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)