Temel Karamollaoğlu: "Seçimden sonra kararları biz vereceğiz"

​​Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, seçimin ardından yapılacaklar için komisyonlar kurulduğunu, komisyonların çalışmaları sonucunda kararların başkanlar tarafından verileceğini açıkladı. 

SİYASET 16.06.2022, 13:14
Temel Karamollaoğlu: "Seçimden sonra kararları biz vereceğiz"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir televizyon programının konuğu oldu.

“Her parti kendi amblemi ile seçime girecek”

Programda gündemi değerlendiren Karamollaoğlu, 6'lı masa görüşmeleri ve seçimi kazanmaları halinde neler yapacaklarına da değindi.

Karamollaoğlu, her partinin kendi amblemi ile seçime gireceğini, seçimi kazanmaları halinde seçimden önce 6'lı masanın kuracağı komisyonların çalışmaları sonucunda 6 liderin kararları vereceğini açıkladı.

"Herkes tercih ettiği partiye oyunu verecek"

Karamollaoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bir partinin çatısında seçime gidilmiyor. Oy verecek vatandaşlarımız tercih etmiş olduğu partisinin üzerine mührü basıyor. 

Şu an seçim ittifakı yapanlar seçime gittikleri zaman kendi amblemleriyle seçime gittikleri durumunda herkes kendi partisinin üstüne mühür basacak. CHP'ye ya da farklı bir partiye değil tercih ettiği partiye verecek. Bunu bilmek lazım. İkincisi, geçmiş dönemde seçimden sonra koalisyonlar oluşuyordu. Her parti seçime giderken kendi amblemiyle giriyor, çıkaracağı milletvekili sayısı kadar milletvekilini çıkarıyor. Ardından Meclis'te bir araya geliyorlar ve eğer bir parti, tek başına hükümet kuramıyorsa bu defa hükümet kuracak çoğunluğu sağlayan partiler bir, iki, üç toplanıp hükümet kuruyorlar.”

"Komisyonlar kuruyoruz. Kararları biz vereceğiz"

Karamollaoğlu’nun açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Seçimde sonra neler olacağı görüşüldü, komisyonlar kuruldu. Bu artık biraz ileri götürülecek. Hem anayasa konusu biraz daha ayrıntılı ele alınacak hem de kurumsal yapılar teşkilatı olsun, koordinasyona ilişkin bir komisyon olsun. Gelecek ay, İyi Parti'nin ev sahipliğinde bir görüşme gerçekleştireceğiz. Daha sonra orada yapılması planlanan konuları belirleyeceğiz. Komisyonların çalışmaları sonucunda 6'lı masa başkanları olarak karar alacağız. Bir anlamda koalisyon protokolü hazırlanıyor."

Yorumlar (0)