FDA'dan kellik ilacına onay çıktı!

Saç dökülmesi problemi için geliştirilen bir ilacın ilk defa ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandığını belirten Dr. Mehmet Emin Adin, tedaviye ilişkin bilgiler verdi.

SAĞLIK 16.06.2022, 13:02 17.06.2022, 12:57 Hakan Öksüz
FDA'dan kellik ilacına onay çıktı!

Erkeklerin bir numaralı sorunlarından olan kellik, milyarlarca dolarlık ilaç ve saç ekimi sektörünün odaklandığı alanlardan birine dönüştü. Kadınlarda görülen bölgesel saç dökülmeleri de sosyal hayat üzerinde yıkıcı etkilere neden olabiliyor. Her yıl çıkan "kelliğe çözüm bulundu" başlıklı haberler nedeniyle umutlanan milyonlarca kişi, araştırma yapınca hüsrana uğruyor. Saçları dökülen erkekler, çareyi saç ekimi ve perukta buluyor.

Heyecanlandıran duyuruyu Twitter'dan yaptı!

ABD'nin önemli eğitim kurumlarından olan Yale Üniversitesi'nde görev yapan Dr. Mehmet Emin Adin, saç problemi yaşayan milyonlarca kişiyi heyecanlandıracak bir duyuru yaptı. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saç dökülmesi sorununun çözümüyle ilgili başarılı bir yöntemin geliştirildiğini kaydeden Adin, söz konusu tedavinin ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandığını aktardı.

FDA tarafından onaylandı!

Söz konusu tedavinin, saç dökülmesi probleminden muzdarip olan milyonlarca kişi için güzel bir haber olduğuna değinen Dr. Akin, "İlk kez, saç dökülmesi tedavisi için geliştirilen bir ilaç, FDA'dan onay aldı. İlaç, alopesia areata (bölgesel kellik) tedavisi için kullanılacak." dedi. Adin'in paylaşımında, ilaç uygulaması yapılan bir kişinin, tedavi öncesi ve sonrası durumu görülüyor.

Kaş ve kirpik dökülmesinde de kullanılabiliyor!

İlacın adının "Olumiant" olduğunu belirten Dr. Mehmet Emin Adin, "İlaç, saçı tamamen dökülen veya bölgesel kayıp yaşayan kişiler tarafından da kullanılabilir. Kaş ve kirpik dökülmesinin tedavisinde de ilacın işe yaradığını kaydeden Adin, "4 mg ilaç uygulanan her 3 hastanın birinde, yüzde 80 oranında saç çıktı. İlacın ABD'deki aylık fiyatı 5 dolar olarak belirlendi. Sigortası olmayanlar ise aylık 25 dolar ödeyerek ilacı alabilecek." dedi.

Yorumlar (0)