TDP lideri Sarıgül'den NATO zirvesi yorumu: "Hezimet de değil, zafer de"

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Sarıgül, "NATO zirvesi, zafer de değil hezimet de değil” açıklamasını yaptı.

SİYASET 05.07.2022, 16:06 05.07.2022, 16:12
TDP lideri Sarıgül'den NATO zirvesi yorumu: "Hezimet de değil, zafer de"

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkezinde haftalık basın açıklaması yaptı.

Haftalık basın toplantısında konuşan Sarıgül, 4 Temmuz 2003 ABD askeri ve Türk askeri arasında meydana gelen 'Çuval Olayı' ve Çankırı’nın Dodurga beldesinde yapılan belediye seçimleriyle ilgili konuştu. Meydana gelen 'Çuval Olayı'nda Türk askerinin gururunun zedelendiğini söyleyen Sarıgül, "4 Temmuz 2003’te, askerimizin moralini altüst eden, milletimizin gururunu kıran, ordumuzun şu ana kadar olmadığı kadar zedelendiği bir olay oldu. 'Çuval Olayı' olarak anılan bu kötü günü, gündeme taşıyan ne yazık ki hiçbir siyasi parti çıkmadı. 4 Temmuz günü geçti bekledim. Fakat hiçbir siyasi parti tarafından gündeme taşınmadı. ABD desteği bekleyenler, ABD'den korkan partiler, buna değinemez. ABD’nin tekeline giren partiler, bunu ifade edemez. Buna değinebilecek tek parti Malazgirt’ten Kocatepe'ye kadar bağımsız TDP'dir" sözlerini kullandı.

"NATO zirvesi zafer değil, hezimet de değil"

Madrid’de yapılan NATO zirvesi ve Finlandiya ve İsveç’in NATO'ya kabul edilme sürecini ele alan Sarıgül, "NATO zirvesi sona erdi. NATO zirvesi zafer de değil, hezimet de değil. Fakat bunu zafere dönüştürme fırsatımız vardır. Bunu, iktidar zafer gibi sunmamalı. Aynı zamanda muhalefet, 'Biz paramparça olduk' diye hezimet niteliğinde bunu sunmamalı. TDP, en gerçekçi en akılcı önergeyi hazırlamıştır. Önergemiz şöyledir ki: Finlandiya ve İsveç’in katılım protokolü onay için Meclis gündemine taşınacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir ortak bildiri paylaşıp bütün siyasi partilerin katılımıyla birlikte ülkemizdeki göçmenler, NATO devletleri arasında paylaşılmadan onay verilemeyeceği bütün dünyaya bildirilmelidir. Bunu elde edersek inanın ki işte o zaman zafere ulaşırız. Ancak başaramazsak iki devlet de NATO'nun kapısında beklerler" şeklinde konuştu.

"Çankırı'da teşkilatımız yok, belde başkanımız yok"

Çankırı'nın Dodurga Beldesi'nin 2 bin nüfusu aşmasıyla yapılan belediye seçiminin Partisi için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Sarıgül, “Çankırı'nın Dodurga beldesinde pazar günü bir belediye seçimi yapıldı. Bizim için bu belediye seçimi oldukça önemliydi. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Dodurga seçiminin ardından bazı kıskançlıklar, fesatlıklar oldu. Şer güçlerden bazıları harekete geçti. Neden harekete geçtiler, bu seçimleri TDP neden kazanamamış. Kardeşim, tavuk su içtiğinde Allah'a bakar. Çankırı'da teşkilatımız yok, belde başkanımız yok. Oraya TDP olarak gittik yağmur duası yaptık. Bugün yeniden orada olacağım. Bu seçimin bizim için başarısı ne biliyor musunuz? Diyorlar ya hani ‘TDP seçime giremez. Böyle olur öyle olur.’ En büyük gurur; orada Türkiye Değişim Partimizin oy pusulasında olmasıdır. Ancak şöyle bir durum var. Meclis’te grubu olan partiler, çok önceden kurulan partiler aday bulamadılar. Oy pusulasında onurla ve gururla bulunma şerefine ulaşamadılar" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)