Ali Babacan'dan "çocuk yaşta evlilik" açıklaması!

Toplumsal huzuru sağlamak için önce kadın sağlığına eğilmek gerektiğini kaydeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendi iktidarlarında çocuk yaşta evlilik sorununun çözüleceğini söyledi. Babacan, "Kadınlar büyük bir psikolojik baskı altında. Öte yandan erkekler ile aralarında ciddi bir gelir farkı var. Bu sorunları ortadan kaldıracağız." dedi.

SİYASET 05.07.2022, 16:08 Hakan Öksüz
Ali Babacan'dan "çocuk yaşta evlilik" açıklaması!

Partisinin çalıştayında hazırlanan raporlara dair ayrıntıları paylaşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kadın vatandaşların psikolojik sağlığını koruyan politikaların geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

"Devasal Çözümler" adlı parti çalıştayında hazırlanan raporları açıklayan Babacan, "Devletin elindeki olanakları, çocuk yaşta yapılan evliliklere son vermek için kullanacağız. Sanat eserlerinde ve medyada kadınları daha güçlü gösteren eserlerin artırılmasını destekliyoruz. Her kadın, kendi kimliği ve söylemi üzerinde daha fazla güç sahibi olmalı. Bu yönde adımlar atacağız. Bizim iktidarımızda sanatçılar korkmayacak." ifadelerini kullandı.

"Önce kadın sağlığı, sonra mutlu toplum"

Türkiye nüfusunun yarısının kadın olduğuna değinen Babacan, daha mutlu bir toplum olabilmek adına adalet duygusunun son derece önemli olduğunu vurguladı. Kadın sağlığını koruyabilmek için projeler geliştireceklerini kaydeden Babacan, "Kadınların faydalanacağı koruyucu sağlık hizmetlerini güçlendireceğiz. Toplum sağlığını korumak için öncelikle kadın sağlığını korumak lazım." diye konuştu.

"Çocuk yaşta evlilik sorunu çözülecek"

Kadınların ağır bir psikolojik yükün altında yaşadığını aktaran Ali Babacan, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlar ciddi bir psikolojik baskı altında. Onların psikolojik sağlıklarını korumamız gerek. Bunun için çeşitli politikalar üretmeliyiz. İlk etapta psikolog ve diyetisyen hizmeti verilmeli. Çocuk yaşta evlilik sorununu çözeceğiz. Bunun için devletin sahip olduğu bütün olanaklar kullanılmalı. hem aileleri hem de kız çocuklarını bilinçlendirmek için geniş katılımlı seminerler yapılmalı. Kadınlara sağlık sektöründeki yönetim süreçlerinde daha fazla yer verilmeli." dedi.

"Kadınlar ile erkekler arasındaki gelir farkını kapatacağız"

Kadınlar ile erkekler arasındaki gelir farklarının da büyük bir sorun olduğuna değinen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Aynı işi yapsalar bile çoğu zaman erkeklerden daha az maaş alıyorlar. Bu gelir farkını kapatmak için gerekirse devletin imkânlarından faydalanacak ve bütçeden destek sağlayacağız. İfade özgürlüğü sorununun da farkındayız. Kadınların kendilerini özgürce ifade edebileceği bir ortam yaratacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)