TDP lideri Sarıgül'den İran'da gösteri düzenleyen kadınlara destek!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İranlı Mahsa Emini'nin ölümünden sonra İran’da devam eden gösterilere ilişkin, "İranlı kadınların mücadelesi saygıdeğerdir. Laiklik, başörtüsü takmak isteyenin de takmak istemeyenin de garantisidir." sözlerini kullandı.

SİYASET 26.09.2022, 14:56 27.09.2022, 13:29
TDP lideri Sarıgül'den İran'da gösteri düzenleyen kadınlara destek!

Sarıgül, parti genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi ve dünyanın dört bir yanında savaşların ve krizlerin yaşandığını söyledi.

"İranlı kadınların mücadelesi saygıdeğerdir"

İran'da 22 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesiyle başlayan gösterilerin sürdüğünü anımsatan Sarıgül, "İranlı kadınların mücadelesi saygıdeğerdir. Laiklik, başörtüsü takmak isteyenin de takmak istemeyenin de garantisidir. 57 Müslüman ülke arasında Türkiye, laik olan tek ülkedir. Bunun kıymetini bilmemiz lazım." şeklinde konuştu.

“EYT yasasını hemen çıkarın”

1 Ekim'de yeni yasama yılının başlayacağını söyleyen Sarıgül, TBMM'ye çağrıda bulunarak, şunları aktardı:

"EYT'liler için aralık ayını beklemeyin, hemen çıkarın. Öğretmenleri, sözleşmeli, uzman, ücretli, başöğretmen diye ayırmayın. Özel okul, devlet okulu demeyin, ücretlerini yoksulluk sınırının üzerine çıkarın. İnfaz koruma memurlarını 'emniyet hizmetleri' grubuna dahil edin. Uzman çavuşlara kadro verin. Esnafın ve çiftçinin kredi faizlerini silin. Kira stopajını kaldırın. Esnafa ve çiftçiye ucuz elektrik ve akaryakıt verilmesini sağlayın. Esnafa sicil affı çıkarın. Milletin alım gücü kalmadı. Gelirleri, giderlerini karşılamaz hale geldi. Borç alarak borçlarını kapatıyorlar. Buna bir çözüm bulun. Askerlik yapanların SGK primlerinin, devlet tarafından karşılanmasını sağlayın. Staj ve çıraklıkta geçen zamanı emeklilik hizmetine sayın. 20 bin engelli ataması yapın, kamudaki engelli istihdamını yüzde 6'ya çıkarın. Gazi, yaşlılık ve engelli aylıklarını artırın. Çekte hapis cezasını kaldırın. Bir defaya mahsus olmak üzere ehliyet affı getirin."

Yorumlar (0)