Sivasspor’da ayrılık rüzgarı… Rıza Çalımbay’dan açıklama

Spor Toto Süper Lig takımlarından olan Sivasspor'da ayrılık rüzgarı esmeye başladı. Ayrılık haberlerinin geldiği Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay’dan açıklama geldi.

SPOR 26.09.2022, 14:58 27.09.2022, 13:29
Sivasspor’da ayrılık rüzgarı… Rıza Çalımbay’dan açıklama

Kırmızı-beyazlı takımla son yılı olduğunu aktaran Rıza Çalımbay, ayrılık zamanının geldiğine dikkat çekti. Ligde geride bıraktıkları 7 hafta içerisinde düşündükleri gibi sonuçlar alamadıklarını ifade eden Çalımbay, yaşanan durum için üzgün olduklarını dile getirdi.

“Birçok problem yaşandı, yükselişe geçmeliyiz”

Yükselişe geçmeleri gerektiğine işaret eden Çalımbay, "Bizler aynı senaryoyu geçtiğimiz dönem, ondan önce yapılan sezon, kısacası her zaman gördük. Bu durumun en önemli nedenlerinden bir tanesi hem Avrupa’da hem de ligde çok fazla maça çıkmamız." dedi.

Transferlerin ekibe geç katılım sağlamasının da bir dezavantaj oluşturduğunu aktaran Çalımbay, "Gelenlerin tam manasıyla hazır bulunmamasından ötürü problemler yaşadık. Rahatlıkla galibiyet alacağımız ve çok iyi oynadığımız karşılaşmalar vardı, ne yazık ki şanssızlıklar bizi buldu. Bu durumlar ne yazık ki sezon başında meydana geliyor." diye konuştu.

“Burası benim memleketim, Sivasspor’dan vazgeçemem”

Sivaslı olmasından ötürü Sivasspor'un kendisi açısından oldukça değerli bir yerinin olduğunu ifade eden Çalımbay, şu şekilde ifadelerde bulundu, "Hiç kimse benim olduğum derece Sivasspor'u düşünmeyecektir. Benim memleketim burası, buralar adına büyük bir sorumluluk üstleniyorum. Burada her yılımı birden fazla başarıya imza atarak geçirmeyi planlıyorum. Zaten bu sezon son yılım, 4 senenin ardından buradan ayrılmayı düşünüyorum. Buna göre bir davranış sergileyeceğim. Buradan gitmeyi istesem bile başarılı ve mükemmel bir konumla ayrılık yaşansın istiyorum. İyi ve güzel şeyler vermeyi istiyorum. Yaşanacak ayrılık tamamıyla bağ kopartılarak olmayacak, 1-2 yılın ardından yeniden gelirsin, memleket bizim. Bütün insanlar buradan gider ancak biz gidemeyiz. İnsanlar eleştirilebilir, eleştiri alınca burayı bırakıp gidebilir ancak biz ayrılamayız. Burası benim memleketim, biz buranın insanıyız. Burada ister çalışayım ister çalışmayım. Ben her zaman buradayım. Benim omuzlarımda duran sorumluluk büyük. Bu kısımda taraftarın ve yönetimin bizlere destek sağlaması gerekiyor. Eğer zor bir sürecin içerisindeysek, bizlerin birbirine destek olması gerekiyor. Taraftar bizlere destek göstermeli ki biz de iyi ve güzel şeyler sergileyebilelim."

"Futbol değil, nankör olan insanlar"

Sıkıntılı zamanlarda herkesin destek göstermesi gerektiğini aktaran Çalımbay, takımının güzel bir doğrultuda gideceğine kalben inandığını ifade etti.

Takımın yaptıklarını değerlendiren Çalımbay, "Hani derler ya ‘futbol nankör’ diye, bana kalırsa nankör olan futbol değil, insanlar. Bu kulüp neler sergiledi, mevcut durumda Avrupa'ya Anadolu'dan ulaşabilen tek ekip Sivasspor. Anadolu takımı olarak Trabzonspor'u sayamazsın. Onlar 4 büyüklerden bir tanesi. Başakşehir birçok takımdan daha yüksek bütçeye, olanağa sahip. Bu takımlar bir başarı elde etmelidir. Bu gayet normal bir durum ancak alamazlar ise garip olacaktır." dedi.

Yorumlar (0)