TDP Genel Başkanı Sarıgül: Millet pide bile alamaz duruma geldi!

Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Gelen zamlara dikkat çeken Sarıgül, “Hurmalar, salatalar, etli yemekler, tatlılar iftar sofralarından kalktı. Artık millet sıcak bir pide dahi alamaz duruma geldi.” şeklinde konuştu.

SİYASET 05.04.2022, 12:40 05.04.2022, 13:06
TDP Genel Başkanı Sarıgül: Millet pide bile alamaz duruma geldi!

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gündeme dair açıklamalar yaptı. Sarıgül Ramazan ayına girildiğini söyleyerek, “Ete, ekmeğe, şekere ve doğalgaza gelen zamları gördük”

Etli yemekler, hurmalar, salatalar, tatlılar ikram sofralarından kalktı. Millet sıcak bir pideyi dahi alamaz konuma geldi. Halkımızın %62’lik kesimi ekmeği, %84’ü ayçiçek yağını, %73’ü ise çayı almakta zorlanıyor.” şeklinde konuştu.

Sarıgül, “Bu haldeyken bu millet, siyaset ne yapıyor? Neyi konuşuyor?” sorusunaysa, “İktidardaki ittifak koltuğu sağlama almak maksadıyla seçim kanunu çıkartıyor. Altılı ittifak ise yuvarlak masalarda toplama çıkarma peşinde. Millet sofrasına ne götürecek, Ramazan ayı nasıl geçecek bunu düşünen yok. Halkın gündemini bilen, halkın derdiyle dertlenen tek parti Türkiye Değişim Partisi’dir. TDP ittifak siyaseti değil, mutfak siyaseti yapan bir partidir.” dedi.

“Sütte leke var ama bunlarda yok”

“Ülkemiz, bütün hükümetleri, her görüşten partiyi gördü. Ama mevcut iktidar gibi bir partiyi, hükümeti inanın ki görmedi” diyen Sarıgül sözlerine şöyle devam etti:

“Neden doğalgaza zam yaptığınız diyoruz? Dışarıdan alıyoruz, diyorlar. Elektrik zammını niye yaptınız diyoruz? Doğalgaz fiyatları artış gösterdi, diyorlar. Döviz artıyor, dış güçlerin oyunu diyorlar. Üstümüze zam yağıyor, bunun sorumlusu stokçular oluyor.

Sütte leke var fakat bunlarda leke yok, aynı teflon tava gibiler hiçbir şey üstlerine yapışmıyor. 20 senedir bu ülkeyi yönetiyorlar, sıkılmadan hazırlık dönemiydi, bizlere bir şans daha verin, diyorlar. Hep bir yerlerin üstüne ekonomideki başarısızlıklarını yıktılar.

Zeytinyağı gibi üste çıktılar. Hep, muhalefeti ofsayta düşürdüler. 20 seneden beri Ağustos böceği gibi cır cır öttüler. Karşılarında bir muhalefetle karşılaşmadılar. Fakat yağma yok artık, Türkiye Değişim Partisi var.”

“AK Parti 84 milyonu değil 84 kişiyi önemsedi”

Sarıgül, 3600 ek gösterge için hükümetin ipe un serdiğini ifade ederek, “Kur korumalı mevduat için kaynak buluyorlar ama EYT’liler için bulamıyorlar. Sayın Erdoğan, 2023 yılından sonra Türkiye bambaşka bir döneme girecek sabredin.” diyor.

18 sene önce ise TBMM kürsüsünden “3 sene sonra cebiniz şişecek” diyordu. Aradan 18 yıl geçti. Kimin cebi şişti? Emeklinin, işçinin, çiftçinin, esnafın değil… AK Parti 84 milyonu değil 84 kişiyi önemsedi.

84 milyonun hakkını 84 kişiye yedirdi. Eğer bugün işsizlik varsa, yoksulluk varsa sebebi doymayan 84 kişidir.” dedi.

“Türkiye’nin çaresi kendine yeter duruma gelmek”

Sarıgül, sözlerini şöyle bitirdi: “Yoksulluğu ve yokluğu yenecek olan parti Türkiye Değişim Partisi’dir. TDP çare partisidir, kavga değil. Türkiye’nin çaresi kendine yeter duruma gelmektir. Bunun ismi ekonomik milliyetçiliktir. Türkiye Değişim Partisi’nin ana amacı ekonomik milliyetçiliktir.

Biz tam bağımsız Türkiye diyen bir partiyiz. Tam bağımsız bir Türkiye için ekonomik milliyetçilik gerçekleştiriyoruz. Ekonomik milliyetçilik demek güçlü ve büyük Türkiye demektir. Türkiye Değişim Partisi güçlü ekonomi, noksansız demokrasi ve kudretli bir ordu demektir. Türkiye Değişim Partisi olarak ülkemizi dışarıda onurlu, içeride huzurlu bir ülke yapacağız.”

Yorumlar (0)