Süleyman Soylu açıkladı: İBB Başkanlığına aday olacak mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul için aday olacağını açıklamasının ardından gözler AK Parti’ye çevrildi. Kulislerde İBB Başkanlığı için adı geçen eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, konuya ilişkin açıklama yaptı. Kendisine yöneltilen "Aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt veren Soylu, "Adaylık düşünmedim, düşünmüyorum ve düşünmeyeceğim. Partimizin belirleyeceği aday için hep birlikte çalışmamız ve İstanbul'u geri almamız gerek" dedi.

SİYASET 03.09.2023, 13:10
Süleyman Soylu açıkladı: İBB Başkanlığına aday olacak mı?

2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına kimi çıkaracağı halen belirsizliğini korumaya devam ediyor. Kulislerde adaylık için adı geçen eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, adaylık konusuna ilişkin kendisine yöneltilen soruya "Adaylık düşünmedim, düşünmüyorum ve düşünmeyeceğim. Partimiz tarafından belirlenecek olan İstanbul adayı için hep birlikte çalışmamız ve İstanbul'u geri almamız gerek" şeklinde yanıt verdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen Milletvekilleri Toplantısı'na katılan eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, burada kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

"Cumhur İttifakı İstanbul’u kazanacak"

Yerel seçimlerin yaklaşmasına ilişkin konuşan Soylu, hakkında çıkan adaylık iddiaları ile AK Parti'nin İstanbul adayı için "Yerel seçim tarihi bir seçim olacak. Cumhur İttifakı İstanbul'u kazanacak’’ ifadelerini kullandı.

"Adaylık düşünmedim, düşünmüyorum ve düşünmeyeceğim"

Yerel seçim çalışmalarında elinden gelen bütün çabayı sarf edeceğini belirten Soylu, "Ben adaylık konusunu düşünmedim, düşünmüyorum ve düşünmeyeceğim. Partimiz tarafından belirlenecek olan İstanbul adayı için hep birlikte çalışmamız ve İstanbul'u geri almamız gerek" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)