Soylu’dan çok konuşulacak ifadeler: “İBB’ye alınanlar terör örgütü mensubu” 

Bakan Süleyman Soylu, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında İBB’ye alınan 33 bin personel arasından 12 bin kişinin incelendiğini ve 557 kişinin terör örgütüyle bağlantısının olduğunun tespit edildiğini dile getirdi. Bütçe görüşmelerine damgasını vuran bu konuşma, AK Parti ve CHP’yi yine karşı karşıya getirdi ve Meclis’te uzun süre gergin anlar yaşandı. 

SİYASET 10.12.2021, 16:08 11.12.2021, 17:58
Soylu’dan çok konuşulacak ifadeler: “İBB’ye alınanlar terör örgütü mensubu” 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne alınan 33 bin personel hakkında konuşan Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinden bu yana 33 bin kişi belediye bünyesinde işe başladı. Şimdiye kadar bu vatandaşlar arasından 12 bin kişinin güvenlik kayıtlarını sorguladık. 12 bin kişi arasından 557 kişinin MLKP, DHKP-C, PKK gibi terör örgütleriyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.” 



557 kişiden 455’i PKK’ya üye 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aktardığına göre belediye bünyesinde işe alınan 33 bin kişiden 14 bininin bilgileri İçişleri Bakanlığı’na gönderildi. Gönderilen 14 bin kişiden 12 bin kişinin ise güvenlik soruşturması yapıldı. 557 kişinin terör örgütleriyle bağlantısının bulunduğu öğrenildi. 557 kişiden 455’inin KCK ve PKK kaydının olduğu; 80’inin DHKP-C kaydının olduğu; 20’sinin MLKP kaydının olduğu ve 2’sinin de MKP kaydının olduğu belirlendi. Süleyman Soylu, bu kayıtların herkese teker teker gönderilebileceğini de dile getirdi. 



İmamoğlu döneminde 13 bin kişi işten çıkartıldı 

Ekrem İmamoğlu, 27 Haziran 2019 tarihinde mazbatasını alarak görevine başlamıştı. O dönemden bu yana belediye bünyesinde çalışan toplam 13 bin 312 kişi işten çıkartılmıştı. Bu kişilerin, AK Parti döneminde belediyede çalıştığı kaydedilmişti. 

Buna karşın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesinde yaptığı konuşmalarda, kimsenin işten çıkartılmayacağı ve kimsenin ekmeğiyle oynanmayacağı yönünde “namus sözü” vermişti. Benzer açıklamaları Ekrem İmamoğlu da dile getirmişti. 

Yorumlar (0)