Ekrem İmamoğlu: “Terörist varsa gelin alın yoksa sağlıkçılar bu beyefendiyi incelesin" 

Süleyman Soylu’nun İBB’de terör örgütü bağlantılı kişilerin çalıştırıldığı yönündeki iddialarının ardından Ekrem İmamoğlu, basın açıklamasında bulundu. İmamoğlu, “Eğer terörist varsa gelip alsınlar.” ifadelerini kullanırken bağımsız tıp kuruluşlarının Süleyman Soylu’yu incelemesini istedi.  

SİYASET 10.12.2021, 16:35 12.12.2021, 10:23
Ekrem İmamoğlu: “Terörist varsa gelin alın yoksa sağlıkçılar bu beyefendiyi incelesin" 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu’nun TBMM’deki bütçe görüşmelerinde dile getirdiği “İBB’de 557 terör mensubu personel çalışıyor.” ifadelerinin ardından basın açıklamasında bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu’nun hedefinde Süleyman Soylu vardı: “Bu sayın bakanın yaptığı ilk değil. Daha önce de defalarca aynısını yaptı. Dün cevap verecektim ve hatta ilk gün cevap verecektim fakat bekledim. Neden? Ülkede elini kolunu sallayarak gezen ya da belediye gibi bir kurumda çalıştığı bilinen 557 terör örgütü üyesi bulunduğunu söyleyen kişinin bu 557 kişiyi tutuklatmasını bekledim. Terör örgütü üyesi iseler gelip tutuklarlar öyle değil mi?” 



“Süleyman Soylu, 86 bin İBB personelini zan altında bıraktı” 

İmamoğlu: “Ne demiş Süleyman Soylu? İBB’de terör örgütü mensubu 557 kişi çalışıyor. Yani kendisi, belediye bünyesinde çalışan 86 bin kişiyi zan altında bırakıyor. İftira at, yalan konuş, köşene çekil. Bu kişinin hem TBMM’deki tavırları hem kavga etme biçimi hem de psikolojisine baktığımızda ben buradan çağrıda bulunuyorum. Rica ediyorum bu önerimi ciddiye alın. Bağımsız sağlık kuruluşları gelip bakanı incelesinler. Kendisinin analizini yapsınlar. Çünkü Türkiye’nin önemli bir kurumunun başındaki kişinin psikolojisine baktığımızda İçişleri Bakanlığımızın tehlike altında olduğunu görüyoruz.” 

Yorumlar (0)