Sarıgül’den yeni bakanlık teklifi: “Devlet politikası oluşturulmalı”

17 Ağustos depreminin sene dönümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Değişim Partisi Başkanı Mustafa Sarıgül, "İvedilikle afet ve deprem ile ilgili bir devlet politikası düzenlememiz ve bu politikayı sürdürecek bir Afet ve Deprem Bakanlığı oluşturmamız gerekiyor." dedi.

SİYASET 17.08.2022, 15:40 17.08.2022, 17:09
Sarıgül’den yeni bakanlık teklifi: “Devlet politikası oluşturulmalı”

17 Ağustos Büyük Marmara depreminin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, konu ile ilgili yeni bir bakanlık kurulmasını teklif etti.

“Önlem alınmamış, hazırlık yapılmamıştır”

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıgül, “Hepimizin bildiği gibi 17 Ağustos Büyük Marmara depreminin bugün 23’üncü yıl dönümü. Yaşanan depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Biliniyor ve görülüyor ki muhtemel bir deprem görülmesi adına herhangi önlem alınmamış ya da hazırlık yapılmamıştır. Bu durumun sorumlusu ise 23 senenin 20 senesinde iktidar koltuğunda olanlardır.” dedi.

“Devlet bu konuda bir bütün olarak davranmalıdır”

Deprem konusunda birçok eksiklik bulunduğunu ifade eden Sarıgül, “Toplanma alanları, acil ulaşım yolları rant bölgesi haline gelmiş. Yapı durumu güçlendirilmemiş ve bu konuda eğitim alanı kulak arkası edilmiştir. Bugün tam da buradan bir defa daha uyarıda bulunuyorum. Devlet bu konuda ayrı bir şekilde değil, bütün bir halde hareket etmelidir. Bu sebeple afetlere ve depremlere ilişkin yeni bir devlet siyaseti geliştirmeliyiz. Bu düşünceye de sahip çıkacak bir Afet ve Deprem Bakanlığı oluşturmamız gerekiyor.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)