Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Ermeni Berk Acar kaymakam olarak atandı

Denizli'de yaşayan 27 yaşındaki Berk Acar, Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk Ermeni kaymakam oldu.

GÜNDEM 17.08.2022, 15:57 17.08.2022, 18:01
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Ermeni Berk Acar kaymakam olarak atandı

Agos'ta yayımlanan habere göre, Ermeni vatandaşlardan biri Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde ilk defa resmi bir görev alacak.

Geçtiğimiz sene kaymakamlık sınavını başarıyla kazanan 27 yaşındaki Berk Acar, sınav sonrasında girdiği mülakatta da başarılı oldu ve Denizli'nin Babadağ ilçesine kaymakam olarak atandı.

Berk Acar kimdir?

Berk Acar, 1995 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu ile Işık Lisesi'ni başarıyla bitiren Acar, 2020 yılında ise Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden yine başarıyla mezun olmuştur. Avukatlık stajını Şişli'de bulunan bir hukuk bürosunda yapan Acar, sonrasında ise 110. Dönem Kaymakamlık sınavlarına girmiştir. Temmuz 2021’de Ankara'da yapılan yazılı sınava giren Berk Acar, sınavı 13 bin 374 kişi arasından 72'nci olarak tamamlamıştır. Daha sonra mülakata çağrılan 475 kişi arasından da başarıyla öne çıkan Berk Acar, kaymakam olarak atanmıştır.

Türkiye’nin ilk Ermeni kaymakamı Denizli Babadağ’a atandı

Kaymakamlık sınavlarını başarıyla geçen Berk Acar, görevinden ayrılarak ilçeye veda eden Babadağ Kaymakamı Adem Karataş'ın yerine atandı. Acar'ın önümüzdeki birkaç gün içinde ilçeye giderek görevinin başına geçmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)