Sarıgül’den KPSS mesajı: Mülakatlar mutlaka kaldırılmalı

Partisinin genel merkez binasında basın açıklaması yapan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, iptal edilen Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “KPSS’nin artık şaibesiz olmasını ve mülakatların mutlaka kaldırılmasını şart olarak görüyoruz” dedi. 

SİYASET 09.08.2022, 11:32 09.08.2022, 11:38
Sarıgül’den KPSS mesajı: Mülakatlar mutlaka kaldırılmalı

Bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini paylaştı. Açıklamalarına iptal edilen KPSS’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunarak başlayan Sarıgül, “Bildiğiniz gibi ÖSYM Başkanı görevden alındı. Sınav da iptal edildi. TDP olarak biz de bunun olması gerektiğini dile getirmiştik. KPSS’nin artık şaibesiz olmasını ve mülakatların mutlaka kaldırılmasını şart olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

“Mülakat sisteminden mutlaka kurtulmak gerekir”

KPSS’de yüksek puan almasına rağmen mülakatta elenen birçok aday olduğunu vurgulayan Sarıgül, “KPSS’de 99 almış, 100 almış bir gencimizin mülakatta elenmesi doğru bir durum olmaz. Mülakat sisteminden mutlaka kurtulmak gerekir. TDP iktidarında bu sorunu çözeceğiz. Yazılı sınavda başarılı olan evladımız, torpil olmadan, siyasi avantaj olmadan hak ettiği yere girecek, işine başlayacak” ifadelerini kullandı. 

Cemevi saldırılarını kınadı 

Ankara’daki cemevi saldırılarına yönelik de açıklamalarda bulunan Sarıgül, “Muharrem ayının başında, Ankara’daki cemevlerine yönelik provokatif saldırıyı asla doğru bulmayız. Bunun yanı sıra Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş’a yönelik çirkin saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Bunlar bizim asla kabul edebileceğimiz durumlar değildir. Ankara’da saldırıya uğrayan cemevlerimizi ziyaret ettik, taziyelerimizi paylaştık. Burada sorumlulara düşen görev, ortaya çıkan bu endişeleri ve kaygıları titiz bir şekilde ortadan kaldırmaktadır. Bu konuyla ilgili yapılan açıklamalar sözde kalmamalı” dedi.

Yorumlar (0)