Saadet Partisi’nde ‘Abdullah Gül’ sesleri

2023 seçimleri öncesi altılı masanın ortak adayı merakla beklenirken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir kez daha Abdullah Gül’ü işaret etti. 

SİYASET 03.09.2022, 09:46
Saadet Partisi’nde ‘Abdullah Gül’ sesleri

Cumhurbaşkanlığı seçimine 1 seneden az bir süre kala, Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak duyuruldu. Altılı masanın ortak adayı ise aylardır merakla bekleniyor. Ortak adaya ilişkin sık sık farklı iddialar ortaya atılırken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan yeni bir açıklama geldi. 

“Geçen sefer Abdullah Bey’e bu adaylığı teklif etmiştim”

Katıldığı bir televizyon programında 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, ortak adaylık için Abdullah Gül ismine olumlu bakacaklarını dile getirdi. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü tecrübeli bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Geçen sefer ben Abdullah Bey’e bu adaylığı teklif etmiştim, o da bunu kabul etmişti. Ancak o günkü şartlar altında maalesef bir ittifak sağlanamadı. Eğer ittifak sağlansaydı Abdullah Bey seçilir miydi, seçilmez miydi, o bambaşka bir konu” şeklinde konuştu. 

“Ortak adaylık için ismi gündeme gelebilir”

Abdullah Gül’ün 2023 seçimlerinde altılı masanın ortak adayı olabileceğini dile getiren Karamollaoğlu, “Abdullah Bey’in bugün böyle bir intibah doğuracak girişimlerde bulunması, bana kalırsa olumlu bir durumdur. Değerlendirilir, düşünülür. Abdullah Bey tecrübeli bir isim. Bu konudaki duruşu da gayet net. Geçen sefer, ‘Eğer ittifak sağlanırsa aday olabilirim’ demişti. Ortak adaylık için ismi gündeme gelebilir, bunu da garipsemem” dedi. 

Yorumlar (0)