Türkiye’nin saklı cenneti Munzur’da terör gitti, huzur geldi

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabı üzerinden İnsansız Hava Araçları (İHA) ile yukarıdan alınmış görüntülerini yayınladığı, güvenlik kuvvetlerinin başarılı operasyonları ile terörden temizlenerek güvenliğin ve huzurun yeniden getirildiği Tunceli ve Erzincan’ın arasında yer alan 3300 rakımlı Munzur Dağları, son günlerde adeta saklı bir cennete döndü.

YAŞAM 03.09.2022, 09:44 03.09.2022, 10:19
Türkiye’nin saklı cenneti Munzur’da terör gitti, huzur geldi

Yaylalarında şırıl şırıl akan dereleri, rengarenk açan çiçekleri ve zirvesinde ki karla, dört mevsimi aynı anda yaşatan arada Munzur Dağları, doğa tutkunlarını, fotoğraf sanatçılarını ve doğa yürüyüşü (trekking) yapan yerli turistlerin merkezi haline geldi.

Hayranlıklarını gizleyemediler

Erzincan’ın köyü olan Tatlısu’dan başlayarak, belirli bir uzaklıkta araçla sonrasında patika yollarla doğa yürüyüşü gerçekleştiren fotoğraf sanatçısı Emrah Karakoç, Erzincanlı görüntü yönetmeni Muhammed Kösen ve beraberindeki yerli turistler kilometrelerce yolu geçerek 3300 rakımlı Munzur Dağlarına ulaştı. Bir tarafı Tunceli’ye diğer tarafı ise Erzincan’a bakan bu bölgede Munzurlara ulaşan turistler, karşı karşıya geldikleri muhteşem doğadan gözlerini alamadı. Rengarenk çiçekleri koklayan ve gür akan derelerden geçen yerli turistler kat ettikleri onca yolun yorgunluğunu burada attı.

“Gelmek yorucu, ancak bütün zorluklara değiyor”

Munzur Dağları’nın alt kısımlarında çadırlarını kuran ve koyun sürüsünü otlatan yaylacılar ile fotoğraf çeken ekip, videolarla yaşadıkları bu anı ölümsüzleştirdi. Daha sonrasında yörede bulunan en büyük buzul gölü, Yeşil Göl'ün çevresine kamp kuran turistler, geri dönüş yapmadan önce uzun bir mola verdi.

Kamp yapmak adına oldukça elverişli ve adrenal severler için bulunmaz bir bölge olduğunu söyleyen vatandaşlar, buraya gelmenin yorucu ancak bütün zorluklara değdiğini dile getirdiler.

Süleyman Soylu da paylaşmıştı

Diğer bir taraftan geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu bölge ile ilgili bir paylaşımda bulunmuştu. Munzur Dağları’nın muhteşem doğasında otlayan koyunların İnsansız Hava Araçları (İHA) ile yukarıdan alınmış görüntülerini yayınlamıştı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir yüzü Erzincan’a diğer bir yüzü ise Tunceli’ye çevrili Munzur Dağları’nda İHA'lar ile havadan alınmış görüntülerden meydana gelen paylaşımına, “İHA’ların kamerasından Tunceli Munzur’da normal bir zaman. Koyunların dağlarda rahatlıkla otlamasına bakın. Bu bölgede artık her mevsim huzur, her mevsim bahar yaşanıyor” notunu düşmüştü.

Yorumlar (0)