Ali Babacan’dan ortak aday açıklaması: “İşler karışabilir”

Ali Babacan 6'lı masanın henüz aday çıkarmaması yönündeki eleştirilere cevap verdi. Babacan, "Ortak adayı çıkardığımız an da karışıklık yaşanabilir diye oldukça kaygılıyım" ifadelerini kullandı.

SİYASET 15.08.2022, 11:25 15.08.2022, 11:28
Ali Babacan’dan ortak aday açıklaması: “İşler karışabilir”

2023 seçimlerine Türkiye yavaş yavaş hazırlanmaya başlıyor. Seçimlere beraber gireceği düşünülen 6'lı ittifakta bulunan partiler çalışmalarına devam ediyor. Üçüncü mitingini Yozgat’ta gerçekleştiren DEVA Partisi Lideri Ali Babacan da burada açıklamalarda bulundu.

Eleştirileri yanıtladı

Mitingin sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Babacan, burada ortak aday tartışmaları ve 6'lı masa toplantıları ile ilgili bilgilendirmeler sağladı.

Babacan’dan “Ön koalisyon” teklifi

Babacan, 6'lı masanın seçime çok az bir vakit kalmasına nazaran hala aday belirlememesine ilişkin açıklamada bulunarak, “Bir anda aday belirlemek sorun teşkil edebilir. Bunu yapmadan öncesinde ön koalisyon anlaşması yapılması gereklidir.” dedi.

“Aday çıktığı an işler karışabilir”

Ön koalisyon için açıklamada bulunan Babacan, "İlkeler ve hedefler noktasında ortak, birkaç sayfadan meydana gelen özet dokümanın bulunması ve bunların hepsi de bir taraftan hem cumhurbaşkanı adayı açısından hem de ortak seçim beyannamesi yani bir noktada bir ön koalisyon anlaşması. Bu ifade ettiğim ön koalisyon Avrupa demokrasilerinde de yapılıyor. Bu çalışmanın şu an devam edilebilir model adına uygun görüleceğini düşünüyoruz. Diğer türlü ortak aday çıkarıldığı an da işler karışabilir. Bu konuda ciddi bir endişem bulunuyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)