Saadet liderinden ABD’ye sert tepki: Bize şerefsizlik yaptı

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nin F-35 meselesinde Türkiye’ye büyük bir yanlış yaptığını ifade ederek sert sözlerle yüklendi.

SİYASET 10.10.2021, 16:01
Saadet liderinden ABD’ye sert tepki: Bize şerefsizlik yaptı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin 7’nci Olağan İl Kongresi için Tokat’taydı.

Bir otelde basın toplantısı yapan Karamollaoğlu, gündeme dair soruları cevaplandırdı.

Karamollaoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki F-35 gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD’ye F-35 tepkisi

Karamollaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik sert ifadeler kullanarak şunları söyledi:

“Çıktı, F-35’lerle ilgili adam vermiyorum, sizin tavrınızı beğenmiyorum dedi. Afedersiniz ama bu yaptıkları şerefsizliktir, böyle şey mi olur.

“Seninle bir anlaşma yapılmış”

Seninle bir anlaşma gerçekleştirilmiş, bu durumda senin vermen icap eder. Ruslarla savunma için anlaşırız denildi. Şu anda bizim için aslında S-400’ler NATO’daki savunma sisteminden çok daha güvenilir. Çünkü NATO’nun savunma sisteminin planı NATO’ya göre planlanıp dizayn edilmiş.

“Eğer F-35’leri almazsak muadil bir uçağı Ruslardan alabiliriz”

İsrail’den veya NATO ülkelerinden Türkiye’ye bir uçak geldiği zaman doğrudan onu dost görüyor. Dost olarak gördüğünden de bir tedbir almıyor. Fakat sizin S-400’ler NATO tarafından gelen bir uçağa ve füzeye hop deyip tedbir alıyor. Aynı şekilde uçaklar da. Eğer biz F-35’i almazsak ona Ruslardan muadil bir uçak alsak tedbirli olma konumuna geliriz.”

Yorumlar (0)