Tavuklara Neşat Ertaş dinletti, üretimde verimi arttırdı

55 seneden beri İstanbul’da yumurta üreticiliği işiyle uğraşan Cahit Şahin, öncesinde yumurta üretimini nitelikli hale getirmek için tavuklara her gün Neşet Ertaş ve Muazzez Abacı gibi usta isimlerin şarkılarını dinletiyor. Şahin, müzikle yemleme yaptığı zaman üretimin arttığını söyleyerek, 1 günde çift yumurta aldığını ifade etti.

YAŞAM 10.10.2021, 16:24
Tavuklara Neşat Ertaş dinletti, üretimde verimi arttırdı

55 senedir İstanbul’da yumurta üreticiliği yapan 65 yaşındaki Cahit Şahin, yumurtanın verimini ve niteliğini arttırmak için müzik kullanmaya karar verdi.

Üretimde verimin arttığını gördü

Yem verdiği sırada tavuklara çeşitli şarkıların dinletildiği ve sakinlik ile huzurla yumurta üretimini yaptığını, böylece üretimdeki verimin de arttığını ifade etti.

Şahin, bu yöntemi senelerdir kullandığını söyleyerek, ‘Müzik ruhun gıdasıdır’ deyip bu yöntemin daha verimli ve farklı olduğunu söyledi.

Hem tavuklar hem de üretici mutlu

Cahit Şahin, tavuklarıyla her gün özenli bir şekilde ilgilendiğini söyleyerek kendisinin de müziği sevdiğini, tavukların ruhlarının müzik eşliğinde dinlendiğini ve bu yöntemle hayvanların daha mutlu olduğunu ifade ederek yumurta verimlerinin artış gösterdiğine vurgu yaptı.

“Müzikten tavuklar da anlar”

Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tavuklar yemini yiyip suyunu içer önce. Suyunu içip karınlarını doyurmalarının ardından müzik sistemine geçer. Tavuklar da müzikten anlar ve tabi müzik ruhun gıdasıdır. Müzik kullanıldığında verimde artış görülür. Şayet kaliteli yem de kullanılırsa üretimin verimliliğinin arttığını görürüz.

Tavuklar öncelikle, Sabahat Akkiraz, Ceylan Avcı, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı ve Cüneyt Tan’ın müziklerini seviyorlar. Verim müzikle arttığından 1 günde çift yumurta alıyoruz.

Yorumlar (0)