Pervin Buldan ve Mithat Sancar açıkladı: Bırakıyorlar

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, partilerinin düzenleyeceği olağanüstü kongrede aday olmayacaklarını duyurdu.

SİYASET 05.06.2023, 09:51
Pervin Buldan ve Mithat Sancar açıkladı: Bırakıyorlar

HDP'nin eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Kampanya işleyişini iyi yapamadıklarını dile getiren eş genel başkanlar, siyaseti bıraktığını duyuran Selahattin Demirtaş hakkında da konuştu.

“Oy verenlere, kadınlara hesap vereceğiz”

Seçimden elde edilen sonucun HDP çerçevesinde bir yenilgi olmadığını fakat koydukları hedeflere ulaşamadıklarını ifade eden Buldan, kampanya işleyişini iyi şekilde idare edemediklerine, HDP’nin düşüncesini bütün kesimlere ulaştıramadıklarına işaret etti.

Seçimin hemen sonrasında partiyi kongreye götüreceklerini duyurduklarına değinen Buldan, "Kongrede eş genel başkanlık vazifesini farklı bir arkadaşa bırakıyor olmaktan mutluluk duyacağım. Karar verme süreci içerisinde bulunmayacağımı dile getirmek istiyorum. Halkımıza bazı hesapları vermemiz gerekiyor, oy verenlere, kadınlara hesap vereceğiz." ifadelerini kullandı.

“Parti eş genel başkanlar tarafından kilitlensin istemiyoruz”

Mithat Sancar da seçimlerde tahmin edilen oy oranına erişemediklerini, bu noktada kendilerini “başarısız” olarak gördüklerini ifade ederek, "Ben de aynı şekilde kongrede eş genel başkanlık vazifesini bırakıyorum. Kongre sürecimiz başlamıştır. Muhasebe, özeleştiri, eleştiri sürecinin gerçekleştirilmesi adına bütün kurulları açmayı planlıyoruz. Parti eş genel başkanlar tarafından kilitlensin istemiyoruz. Partimizi daha iyi ve güçlü bir konuma ulaştırmak üzere kongredeki görevi bırakacağımı açık bir şekilde dile getiriyorum. Asıl amacımız partiyi daha güzel bir noktaya taşıyabilmektir" dedi.

Yorumlar (0)