Özdağ'dan Akşener iddiası: "Tehdit etmiş, 'Erdoğan'ı seçeceğiz' demiş"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, YouTube yayınlanan bir programda konuştu. Partiden ayrıldıktan sonra Meral Akşener'in siyasal kampanyasını yürüten kişinin, kendisine ilginç şeyler anlattığını kaydeden Özdağ, "Söylediğine göre seçimlere bir ay kala Akşener bu arkadaşı çağırmış ve 'Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçeceğiz' demiş. İstanbul seçimlerinden sonra da bu arkadaşı tehdit etmiş." iddiasında bulundu.

SİYASET 26.01.2023, 16:02 Hakan Öksüz
Özdağ'dan Akşener iddiası: "Tehdit etmiş, 'Erdoğan'ı seçeceğiz' demiş"

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında Kenan Taş'ın sorularına cevap veren Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, ilgi çeken iddialarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önceki seçimde ikinci tura kalmamasını yorumlayan Özdağ, Akşener'in siyasal kampanyasını yöneten kişinin kendisine verdiği gizli bilgiden bahsetti.

"Akşener, o kişiye 'Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçeceğiz' demiş"

Seçim kampanyasını yürüten kişinin, seçimlere bir ay kala Meral Akşener tarafından Ankara'ya çağrıldığını kaydeden Ümit Özdağ, "Siyasal kampanyayı yürüten kişi, ben partiden ayrıldıktan sonra bana bunları anlattı. Akşener onu İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki dinlenmeyen odaya götürmüş ve 'Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçeceğiz, gerekçesini sorma.' demiş." ifadelerini kullandı.

"Tehditlerden korkma, çık ve konuş"

Akşener hakkındaki iddiayı duyduğu kişinin isini vermeyen Ümit Özdağ, "bunu açıklamam halinde inkar edeceğini söyledi. Söylediğine göre İstanbul'daki seçimlerden 3 gün sonra buna ilişkin bir açıklama yapınca Meral Akşener kendisini tehdit etmiş. Ben de Meral Akşener de bunun kim olduğunun farkındayız. O arkadaşa buradan sesleniyorum: O tehditlerden korkma. Bunu halka borçlusun, çık ve her şeyi anlat." diye konuştu. 

Yorumlar (0)