Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu, mültecileri hedef gösteriyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, söz konusu açıklamalarında CHP'yi eleştirerek, "Suriyeli mültecilere karşı ırkçılık yapıyorlar." ifadesini kullandı.

SİYASET 23.02.2021, 21:39 24.02.2021, 18:10
Ömer Çelik: Kılıçdaroğlu, mültecileri hedef gösteriyor

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Esnaf ile AK Parti arasında güçlü bir ilişki var"

"Ülkemizin demokrasi mücadelesi; esnafın yakasına yapışanların, o yakadan düşürülme hikayesidir. Salgın döneminde de tüm şikayetleri değerlendirmeye alıyoruz. Esnafımız ve partimiz arasında güçlü bir ilişki var."

"Her zaman mazlumların yanındayız"

"Ülkemiz her daim mazlumların yanında olmuştur. Bununla ancak gurur duyarız. Suriye'de ölümden kaçanlara da sahip çıktık. Ölümden kaçanlar bize sığınıyor. Sınırları açmasaydık, bu insanlar ölecekti. Bu anlayışımız devam edecek. Maalesef Kılıçdaroğlu bu insanları hedef gösteriyor. Avrupa'da yükselen aşırı sağın dilini kullanıyor. Bu bir ırkçılıktır."

CHP'ye Berat Albayrak yanıtı

"Siyasi çerçevede birbirimizi eleştirelim fakat aile değerlerini bu işe karıştırmayalım. Ne yazık ki Kılıçdaroğlu bunu yine yaptı. Bu gayriahlaki bir iştir. Ahlaki olarak doğru bir yaklaşım değildir."

Yunanistan ile iştikşafi görüşmeler

"İki ülke ilişkilerini sağlıklı bir şekilde sürdürmek için şartları zorluyoruz. Yunanistan saldırgan ve kışkırtıcı tavrını sürdürüyor. Onları daha temiz ve sağlıklı bir dil kullanmaya davet ediyoruz."

Hayvanları koruma kanunu

"Kamuoyunun sabırsızlıkla beklediği hayvanları koruma kanunu hazırlıklarını detaylı bir şekilde görüşüyoruz. Geniş kapsamlı bir düzenleme söz konusu. Şu anki hali bile Avrupa Birliği standartlarının üstünde."

Yorumlar (0)