Ömer Çelik: Bu ahlaksız bir tekliftir...

AK Partili Ömer Çelik, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın 'Ermeni Soykırımı’nın tanınması amacıyla Meclis'e sunduğu kanun teklifine dair, “Bu bir ahlaksız tekliftir.” ifadelerini kullandı.

SİYASET 23.04.2022, 20:53
Ömer Çelik: Bu ahlaksız bir tekliftir...

AK Parti Sözcüsü Çelik, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Meclis çatısı altında görev icra eden ve vekil sıfatı taşıyan bir şahsın, 1915 senesinde Osmanlı Devleti topraklarında meydana gelen olaylar hakkında hukuki ve tarihi dayanaklardan yoksun ve tamamen asılsız iddiaları esas alan teklifini kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu bir ahlaksız tekliftir. Hiç kimse halkımıza soykırım iftirasını atamaz. Yüce TBMM'nin çatısı altında birilerinin bunu yapması ise siyasi bir ahlaksızlıktır. Bu iftiranın ve ahlaksızlığın kimlerin güdümünde yapıldığını çok iyi biliyoruz. Ülkemize düşman olanların soykırım yalanını mahkum etmeyi sürdüreceğiz." sözlerini sarf etti.

"Türkiye-Ermenistan normalleşmesine sabotaj teşebbüsüdür"

Çelik, söz konusu paylaşımının devamında, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu hususta arşivlerin açılması ve nihai kararı tarihçilerin vermesi gerektiğini dile getiren büyük bir özgüven siyasetine imza atmıştır. Soykırım iftirasını adeta bir sektör haline getirenler ise bu yüzleşmeden hep kaçmıştır. Bahse konu teklif, Azerbaycan’ın da destek verdiği, Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme adımlarına yönelik de bir sabotaj teşebbüsüdür. Söz konusu soykırım lobisi ve sabotaj şebekesi aynı çatı altında bulunmamalıdır. İlgili kişi ivedi olarak milletimizden özür dilemelidir. Bu hususta gereken hukuki incelemeyi yapacağız. Sözde soykırım lobisi ve arkasında bulunan sabotaj şebekesini telin ediyoruz. Halkımıza iftira atan bu ahlaksız teklifi yok sayıyoruz.” ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar (0)