MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

SİYASET 09.08.2021, 18:15
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık etti. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

"4 yangın devam ediyor"

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

Yangınların 256'sı kontrol altında, 4 yangın devam ediyor. Her yıl yangınlar ile ilgili senaryolarla hazırlık yapılıyor. 10 bin 545 yangın işçimiz var. Toplam 21 bin 90 personel ile her yıl hazırlık söz konusu. Bu yangınlara müdahale süresi geçmiş dönemlerde 40 dakikayken şu anda 12 dakikaya kadar indi. Bunları geliştirmeyi hedefliyoruz. Çok yüksek sayıda yangının ortaya çıkmasının zorlayıcı tabloya neden olduğunu görüyoruz. 

"12 günde 300 yangın çıktı"

Aynı kararlılıkla her vatandaşımız adına 3 fidan dikerek 252 milyon fidanla bunu başlangıç olarak güçlü bir biçimde sürdüreceğiz. Hepimizin arzu ettiği şey bu tabloyla karşı karşıya kalmamaktı. Burada önceliğin hızlı bir şekilde yangının söndürülmesine verilmesi söz konusu. 300'e yakın yangın 12 gün içerisinde çıktı, bunların 16'sı çok büyük orman yangını. 

Muhalefete tepki

Ne yazık ki siyaset kurumunun burada yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi, vatandaşımızın yanında olma hassasiyeti gerekirken bazı siyasilerin fitne ateşi yakma gayretine şahit olduk. Yangınla mücadele kadar fitne ateşi ile mücadele de burada devreye aldığımız bir husus oldu. Ne yazık ki zor dönemlerde provokasyona karşı çok daha güçlü bir duruş sergilememiz gerektiği MYK'mızda bir defa daha değerlendirilmiş oldu. Gönüllü giden vatandaşlarımızın tamamına teşekkür ediyoruz. Devlet, milletin devletidir. Yangın devam ediyor, çıkmışlar siyasi tartışma yapmaya çalışıyorlar. Yangını söndürürüz, söndükten sonra isterseniz basın toplantısı yapar ve bizi eleştirirsiniz. 

Türkiye'ye yardım eden ülkelere de değindi

Azerbaycan'a buradan selamlarımızı iletiyoruz. Kardeşlerimiz buraya kadar geldiler, birçok imkanla yanımızda olduklarını gösterdiler. Polonya, İspanya, İran, Hırvatistan, Rusya, Ukrayna, Katar zor günlerde yanımızdaydılar. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a gelip verdiği destek için şükranlarımızı iletiyoruz. 

Yunanistan'a tepki

Türk azınlığa ait 12 okul kapatılmış vaziyette. Lozan Anlaşması'na aykırı olduğu aşikardır. Sistematik dışlama politikası Yunanistan tarafından sürdürülmektedir.

"Türkiye her zaman kucak açar"

Türkiye ölümden kaçan insanlara her zaman kucak açar. Bunun istismar edilmesine kesinlikle izin vermeyiz. Ülkemiz, hiç kimsenin göçmen kampı değildir. Kendisinin göçmen olduğunu dile getirip de milletimize karşı aşırı ifadeler kullanan bazı tipler sosyal medya platformlarında gözüküyor, bunlara karşı da gereği hukuk çerçevesinde yapılır."

Yorumlar (0)