Mustafa Sarıgül'den 'vergi' çağrısı

"Pırlantadan almadığınız vergiyi ekmekten, sütten, etten, kitaptan da almayın." diyen Sarıgül, genç ve kadınlara, "Canla başla çalışın, her kapıyı çalın." dedi.

SİYASET 11.07.2021, 20:06 12.07.2021, 15:41
Mustafa Sarıgül'den 'vergi' çağrısı

TDP (Türkiye Değişim Partisi) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin İstanbul 1. Olağan Kongresi'ne iştirak etti.

"Ana felsefemiz adalet"

Sarıgül, Şişli'deki bir otelde gerçekleştirilen kongredeki konuşmasında, TDP İstanbul İl Başkanı Yusuf Polat ve arkadaşlarını kutladı. TDP'nin ana felsefesinin adalet olduğunu ifade eden Sarıgül, TDP olarak adaletli, haktan ve doğrudan yana, güçlünün değil her daim haklının yanında olacaklarını belirtti.

"Gençler hayallerini kaybetti"

Ülkemizi karış karış gezdiğini ve işsizliğin her geçen gün arttığını gördüğünü, memurun, emeklinin ve işçinin alım gücünün azaldığını, gençlerin hayallerini kaybettiğini dile getiren Sarıgül, "Arkadaşlarımız detaylı bir şekilde araştırıyor. İktidara söylüyoruz. Pırlantadan almadığınız vergiyi ekmekten, sütten, etten, kitaptan da almayın." diye konuştu.

Durmadan, adım adım, dinlenmeden, Türkiye'nin her karış toprağına dokunacaklarını söyleyen Sarıgül, il ve ilçe kongrelerinin bitmek üzere olduğunu, yeni bir uyanış, canlanma ve değişim dönemini bugün burada başlattıklarını kaydetti. 

"Engelliler Bakanlığı'nı kuracağız"

TDP'nin problem değil çözüm üreten parti olacağını dile getiren Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

"Güzel ülkemizde gençler ne istiyor? Adalet, özgürlük, eşit eğitim hakkı, iş ve değişim istiyor. Türkiye'de kadınlarımız ne istiyor? Can güvenliği istiyor. İşte, sokakta, evde eşitlik istiyor. Şiddetin olmadığı, emeğinin çalınmadığı, hakkının yenmediği bir ortamı kadınlarımıza hazırlayacak olan tek parti TDP'dir. Türkiye'de engelliler ne istiyor? Değişimi görmek, söz sahibi olmak istiyor. 12 milyon engelliye buradan söz veriyorum. TDP iktidarında Engelliler Bakanlığı'nı kuracağız."

"İktidarın anahtarı kadınların elinde"

Sarıgül, partisinin kadın ve gençlik kolları mensuplarına, "Değişim gençleri, sizler fark yaratacaksınız. Gençler, TDP'yi tek başına iktidar yapmak için canla başla çalışacaksınız. Türkiye için düşüncelerimizi yurdumuzun dört bir köşesinde hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden binlerce vatandaşımızla buluşturacaksınız. Değişim kadınları, sizlerle kapı kapı dolaşacağız, her eve gireceğiz. Çalmadığımız kapı kalmayacak. İktidarımızın anahtarı kadın kollarının elinde olacak." şeklinde seslendi. 









Yorumlar (0)