Muharrem İnce parti kuruyor!

Muharrem İnce'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) alternatif yeni bir parti kurma hazırlığı yaptığı ortaya çıktı. 

SİYASET 31.07.2020, 09:49 31.07.2020, 09:53
Muharrem İnce parti kuruyor!

Türkiye'de 2018 yılında gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday olan Muharrem İnce'nin yeni bir parti kurma hazırlığı yaptığı ileri sürüldü. 

Söz konusu iddialar hızlı bir şekilde yayılırken, Muharrem İnce'nin konuya ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmaması dikkat çekti. 

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) boykot kararı almasına rağmen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 24 Temmuz'daki açılışına gitti. Bunun üzerine Genel Merkez ile yaşadığı sorunların derinleştiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37'nci Olağan Kurultayı'nda yaşanan gelişmeleri gözden geçiren Muharrem İnce'nin, 15 Eylül günü yeni bir parti kuracağını duyuracağı ifade edildi. 

Hürriyet'ten Yalçın Bayer'e göre, Muharrem İnce, "esas" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) prensiplerine bağlı olan bir parti kurmak istiyor.

Partinin kuruluşunun Hakkâri'de duyurulacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Öte yandan, Muharrem İnce'nin kuracağı partinin, "laik, ulusal değerlere önem veren ve Atatürkçü" bir parti olacağı ifade ediliyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) dışlanan bazı kişilerin, söz konusu partinin kuruluşunda rol üstlenecekleri kaydediliyor.

Yorumlar (0)