Muharrem İnce'den 2018 seçim itirafı

İnce, 2018 senesinde cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlar üzerine dikkat çeken açıklamalar yaptı. İnce, "Seçime hazırlanma adımlarında iyiydim fakat mağlubiyeti iyi yönetemedim." dedi.

SİYASET 21.09.2021, 00:16
Muharrem İnce'den 2018 seçim itirafı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir YouTube kanalına misafir oldu.

2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı yarışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında CHP'nin adayı olan Muharrem İnce, seçim sonucunun ardından yaşananları anlattı. İnce, sürece ilişkin olarak, "Çok güzel bir kampanya yürüttük, seçime hazırlanma adımlarında iyiydim fakat mağlubiyeti iyi yönetemedim." sözlerini sarf etti.

"CHP gecikti"

"4 Mayıs 2018 tarihinde adaylığım açıklandı." diyen İnce, CHP'nin bu süreçte geç kaldığını ifade etti. İnce, "Zaman içerisinde gördük ki harika bir kampanya yürütmüşüm. Bir anketçi, tüm neticeleri öngördü, ilk turda kaybedeceğimi söyledi. Hatta oy oranıma kadar söyledi. Adaylığım geç ilan edildiği için de yeterli zamanımın olmadığını belirtti. Söylediklerinin tamamı tuttu. Çok güzel bir kampanya yürüttük, seçime hazırlanma adımlarında iyiydim fakat mağlubiyeti iyi yönetemedim." şeklinde konuştu.

"Medya bana ambargo uyguluyor"

İnce, şöyle devam etti:

"Medyanın tamamına yakını iktidarın elinde. Muhalefeti hedef alan bir şey söyleyince iktidar medyasında haber oluyorsunuz. Ben bir basın toplantısı organize ediyorum, kim gelirse ona konuşuyorum. Orada söylediklerimi cımbızlıyorlar. Türkiye'de ambargo uygulanan politikacılardan birisi de benim. Hem muhalefet medyası ambargo uyguluyor hem de iktidar medyası... 'İktidar niye seni veriyor?' diye soracaklarına 'Muhalefet medyası seni neden vermiyor?' diye sormaları gerekir."

Yorumlar (0)