MHP, ilk mitingin tarihini duyurdu!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında düzenleyecekleri mitinglerin hangi tarihte başlayacağını duyurdu. İşte mitingin sloganı ve tarihi...

SİYASET 25.07.2022, 15:15 26.07.2022, 14:35 Hakan Öksüz
MHP, ilk mitingin tarihini duyurdu!

2023 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri, her geçen gün daha fazla gündeme geliyor. Seçime ilişkin açıklamalarda bulunan siyasi parti liderleri, yaptıkları konuşmalarda vaatlerinden bahsediyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak. Millet İttifakı ise henüz aday açıklaması yapmadı.

Toplantılar 29 Temmuz'da başlıyor

Siyasi partiler henüz resmi olarak mitinglere başlamasa da seçim hazırlıkları çoktan başladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), seçim maratonuna başlayacağı tarihle ilgili resmi açıklamada bulundu. Twitter'dan yapılan açıklamada 29 Temmuz Cuma günü "Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma" adlı toplantıların yapılacağı kaydedildi.

İlk miting 4 Eylül'de

2023 yılındaki seçimlere hazırlık kapsamında yapılacak ilk açık hava mitinginin tarihinin 4 Eylül olduğu kaydedildi. Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül tarihinin seçildiğini bildiren MHP, ilk mitingin Sivas'ta yapılacağını aktardı. Mitingin sloganının "2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net" olacağı belirtildi. 

Kimler aday oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın adayı olduğunu haziran ayında açıkladı. Bir zamanlar Türkiye siyasetine damga vuran Genç Parti'nin eski genel başkanı Cem Uzan da adaylığını koyan isimlerden oldu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de aday olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)