Meral Akşener: Cumhur İttifakı'nı radyoya benzetiyorum

İYİ Parti lideri Akşener, Cumhur İttifakı'nı radyoya benzettiğini dile getirdi. Akşener, "O radyonun makine bölümü AK Parti ve Sayın Erdoğan. Bir düğme Perinçek'in, diğer düğme Bahçeli'nin elinde." dedi.

SİYASET 30.01.2021, 22:26 31.01.2021, 16:15
Meral Akşener: Cumhur İttifakı'nı radyoya benzetiyorum

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk ziyareti hususunda konuşan Akşener, "Sayın Erdoğan'ın gerçekleştirdiği istişare işi oldukça ilginç. Erdoğan, sistemin ilerleyemez halini görünce, Cumhur İttifakı'nı genişletmek maksatlı ziyaretlere başladı. Ben o istişare kültürünün ülkemize çok fayda getireceğini düşündüğüm için, 'Memleket Masası' teklifini sunmuştum. Küçük ortak Sayın Bahçeli, minik ortak ise Sayın Perinçek, onlar oldukça pis ve çirkin dille suçladılar." şeklinde konuştu.

'Milli Görüş'ün çok uzun bir geçmişi olduğunu kaydeden Akşener, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"'Adil düzen' diye adlandırılan kavram, ilk kez onların dili ile gündeme gelmiştir. Ülkeyi belli noktalarda dönüştürmek, değiştirmek iddiasıyla yola çıkmış, aynı zamanda laik devlet ile laik devleti alkışlayanlarla dindar insanların bir araya gelip barışmasını da sağlamaya yönelik bir yolculuk bu. Bunu akademik bir bakışla söylüyorum. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının yolculuğu ise zaman zaman oportünist ve pragmatist bir yolculuk. Sizi beğenmediğini söyleyen, en ufak bir eleştiride bulunan dünkü dostlarınızı ve Saadet Partisi'nde kalmış size yol gösterenleri çok çirkin bir dil kullanarak suçladınız."

Cumhur İttifakı'nı radyoya benzettiğini ifade eden Akşener, "O radyonun makine bölümü AK Parti ve Sayın Erdoğan. Bir düğme Perinçek'in, diğer düğme Bahçeli'nin elinde. Dış siyasetin sahibi Sayın Perinçek, iç siyasetin düğmesi ise Sayın Bahçeli." dedi.

Yorumlar (0)