Mahir Ünal’dan 'fondaş medya' açıklaması

Kahramanmaraş’ta vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Amerikan Chest Foundation tarafından fonlandığı ileri sürülen medya kuruluşlarına ilişkin, “Türkiye’nin özgüvenine saldırıyorlar.” ifadelerini kullandı.

SİYASET 23.07.2021, 11:35 24.07.2021, 20:19
Mahir Ünal’dan 'fondaş medya' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, bayramın üçüncü gününde Kahramanmaraş'ın Göksün, Afşin ve Elbistan ilçelerine ziyaret gerçekleştirdi ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Muhalefete eleştiriler

Mahir Ünal, vatandaşlarla bir araya geldiği ziyarette bir konuşma yaptı ve muhalefete eleştirilerde bulundu.

Muhalefet partilerinin elinde yapım değil yıkım listesi olduğunu dile getiren Ünal, şunları söyledi:

“Bir ülkede bir muhalefet ne der? Duble yol inşa ettin ben bundan daha iyisini yapacağım. Sen savunmada SİHA yaptın ben ise insansız uçak yapacağım. Sen haklarımızı Doğu Akdeniz’de korudun, ben doğalgaz çıkaracağım der. Pekala, CHP’nin bugüne kadar veya ittifakından birinin şu ana kadar hiç şunu yapacağız diye açıklama yaptığını duydunuz mu?”

“Yapım listesi yok, yıkım listeleri var”

Mahir Ünal, muhalefetin elinde bir liste olduğunu ve bunun yapım değil, yıkım listesi olduğunu belirtirken, “Gelince Kanal İstanbul’u kaldıracağız, 3. havaalanını kaldıracağız, 3. köprüye ihtiyaç yok, Sabiha Gökçen’i neden yaptınız? Bu adamlarda yapım listesi yok yıkım listesi var.” açıklaması yaptı.

“Türkiye’nin özgüvenine saldırı”

2001-2021 arasında Amerikan Chest Foundation tarafından Türkiye'de fonlandığı öne sürülen 140journos, Independent Türkçe, Mezopotamya ve Medyascope gibi medya kuruluşlarına da temas eden Ünal, şunları aktardı:

“Türkiye asla süper güç olamazmış, bölgesel güç değilmiş. Kimler söylüyor bunu? Fondaş gazeteciler söylüyor. Dün Amerikalı bir kuruluş tarafından, Türkiye’de Amerika’nın fonladığı medya kuruluşları açıklandı. Amerika’nın fonladığı içeride 40 bin, 50 bin, 165 bin dolar gibi destek verdiği medya kuruluşları ne yapıyorlar? Türkiye’nin özgüvenine, yapabilme kapasitesine saldırı yapıyorlar. Silahlı insansız hava aracı yapıyoruz ama bakıyoruz dalga geçiyorlar. Bu işi itibarsızlaştırmak için yaptığınız drone, markette de satıyorlar onu diye açıklama yapıyorlar. Doğalgaz keşfediyoruz ne olacak diyorlar. Bölgenin neredeyse kaderini değiştiriyorsunuz, yüz sene sonra Kuzey Afrika’ya, Kafkaslara dönüyorsunuz, Libya’da pek çok ülkenin desteklediği darbeci Hafter’i bertaraf ediyorsunuz, 30 senedir Karabağ’da çözülmeyen problemi çözüyorsunuz, haklarınızı Doğu Akdeniz’de koruyorsunuz ama bunlar, alay etmeye ve itibarsızlaştırmaya devam ediyorlar. Neden? Çünkü fondaşlar. Bunun için fonlanıyorlar. Türkiye’nin gelişimine, özgüvenine saldırmak için, Türkiye’nin yapabiliriz diyebilme cesaretine saldırıyorlar. Türkiye geleceğin süper gücüdür diye açıklama yaptım ve bu açıklamadan çok rahatsız olmuşlar. Bir millet düşünün ki gece helikopterin, mermilerin ve tankların önüne çıplak göğsünü siper etsin, elleriyle devletini kurtarsın, sabah ise hiçbir şey olmamış gibi elini yüzünü yıkayıp işine devam etsin.”

Yorumlar (0)